Hirdetés
. Hirdetés

Mennyibe kerül az ingyenes akkucsere?

|

Több mint 400 millió dollárba kerül a Sonynak a 9,6 millió noteszgép akku visszahívása. A csere ingyenes, de az érintett kereskedőknek is pénzbe kerül.

Hirdetés

Iparági elemzők szerint a számítástechnikai üzleteknek is pénzbe kerül a Sony ingyenes akkumulátor cseréje. Jack Gold elemző szerint egy 5000 akkumulátor cseréjét elvégző számítástechnikai boltnak vesztesége 652 ezer dollár, ami az erre fordított munkaidő kiesés, a postázás költségeit, a szakemberek bérét takarja.

A már kicserélt 3 millió akkumulátor költsége eddig 372 millió dollár - mondja az elemző. Nyilván az amerikai szakértő amerikai bérekkel és költségekkel számolt. Szerinte egy kicserélendő akkumulátor megtalálása és kicserélése a szakember munkaidejével és a postázási költséggel együtt 125 dollárba kerül. Becslésében azzal számolt, hogy a csere és a kapcsolódó teendők átlagosan 15 percet vesznek el, ami egy szakember átlagos órabérével számolva 80 dollárt jelent.

A Sony azzal számol, hogy az akkumulátor csere 429 millió dollárjába kerül majd, a szóvivő nyilatkozata szerint ezek a költségek nem tartalmazzák az esetleges perek miatti kiadásokat.

Magyarországon a Dell egyik viszonteladója, a HumanSoft számításai szerint 1500 akkumulátort kell kicserélniük. Az akkumulátorokat visszahívók sorába egy új cég került, a Gateway a hét elején jelentette be, hogy 35 ezer Sony akkut cserél ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.