Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges intelligencia segítségével akarja legyőzni a Microsoft a Google-t

|

A Microsoft több milliárd dollárt pumpál a ChatGPT mögött álló OpenAI-ba, ami kulcsterületeken biztosít kizárólagosságot számára.

Hirdetés

Miután a hírek szerint tárgyalásokat folytattak arról, hogy 10 milliárd dollárt fektetnek be az OpenAI-ba, a Microsoft most megerősítette, hogy a harmadik fázisban is kiterjeszti partnerségét a ChatGPT létrehozójával. Az új befektetés teljes nagysága nem világos, de a szoftveróriás "többéves, több milliárd dolláros befektetésnek" nevezi azt.

" Partnerségünket az OpenAI-jal az a közös ambíció határozta meg, hogy felelősségteljesen előmozdítsuk a csúcstechnológiás MI-kutatást és demokratizáljuk az MI-t mint új technológiai platformot. Partnerségünk e következő fázisában a fejlesztők és a szervezetek az iparágak egész területén hozzáférhetnek a legjobb MI-infrastruktúrához, modellekhez és eszköztárhoz az Azure segítségével, hogy alkalmazásokat építhessenek és futtathassanak"

- közölte Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

A Microsoft az OpenAI-ba először 2019-ban egymilliárd dollárt fektetett, majd 2020-ban a GPT-3 technológiájára vonatkozó kizárólagos licencszerződést kötött. Most a redmondi vállalat közölte, hogy tovább segíti az OpenAI-t a független MI-kutatásban azzal, hogy többet fektet be a speciális szuperszámítógépes rendszerek fejlesztésébe és telepítésébe. Az invesztíció további előnye, hogy az Azure az OpenAI kizárólagos felhőszolgáltatója, amely az OpenAI munkaterheléseit a kutatás, a termékek és az API-szolgáltatások terén is ellátja.

A szoftveróriás számára ez azt jelenti, hogy az OpenAI modelljeit fogyasztói és vállalati termékeiben is bevetheti, a minap nyilvánosságra került tervek alapján először is a ChatGPT-t  integrálja a Bingbe, abban a reményben, hogy jobb helyzetbe hozza a Google-lel folytatott versenyben. További jelentések szerint a terv kiterjedne a Microsoft Office-alkalmazásaira, köztük a Wordre, a PowerPointra és az Outlookra is. Ezt követte a vállalat megerősítése, miszerint hamarosan bevezetik a ChatGPT-t az Azure OpenAI szolgáltatásába, amely már általánosan elérhető. 

Hamarosan más Microsoft-termékekben és -szolgáltatásokban is megmutatkozhatnak az OpenAI technológiájának előnyei, köztük a biztonsági szoftverekben és a Teamsben. Redmondban hozzátették, hogy "az OpenAI technológiájára épülő digitális élmények új kategóriáit is bevezetik" - írja az MS PowerUser.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.