Hirdetés
. Hirdetés

Miért nyújt védelmet a szoftveraudit védőpajzs?

|

Az IPR-Insights független tanácsadó a jogszerű és költséghatékony szoftvergazdálkodásban (SAM) segíti ügyfeleit, hogy annyit fizessenek szoftvereikért, amennyit szükséges.

Hirdetés

A vállalat 13 éves szoftvereszköz-gazdálkodási tapasztalata birtokában, több mint 100 nagyvállalati referencia-projekt és mintegy 20 ezer gyártó közel 100 ezer termékét azonosító tudásbázisa alapján új szoftveraudit védőpajzs programot kínál ügyfeleinek. Ennek keretében segít felkészülni a gyártói auditra, feltárja az összes hiányt (ha igény van rá, segít megszüntetni), és ha kimutatása téves, akkor (szerződésben rögzített összeghatárig) fizeti a különbözetet.

A gyártói audit során minden szoftverhasználatot megfizettetnek. A nem szándékoltat is: legyen az akár szükségtelen, akár tévedésből a rendszerben maradt, vagy akár rossz konfigurációból adódó használat. A proaktív szoftvergazdálkodás még a gyártói licencauditorok megérkezése előtt kezdődik. Így lehetőség van a szoftverhasználat pontos felmérésére, a hiányok feltárására, és az optimalizálásra (nem használt illetve szükségtelen szoftverek törlése, meglévő szoftverek helyettesítése, meglévő környezet átalakítása). Igény esetén az IPR-Insights a beszerzés optimalizálásában is segít ügyfeleinek.

A szoftveraudit védőpajzs szolgáltatás célja: megvédeni az ügyfeleket egy-egy gyártói szoftveraudit lehetséges, de nehezen megjósolható következményeitől. Első körben a lengyel és magyar piacon élhetnek vele az ügyfelek, hosszabb távon pedig minden olyan országban, ahol az IPR-Insights irodát nyit.

Az IPR-Insights segít ügyfeleinek felkészülni a gyártói auditra, feltárja az összes hiányt (ha igény van rá, segít megszüntetni), és ha kimutatása téves, akkor a szerződésben rögzített összeghatárig fizeti a különbözetet! Ennek fedezetére a cég felelősségbiztosítással rendelkezik. Jelenleg két gyártó, a Microsoft és az Oracle szoftvereire köthető ilyen szerződés. A pénzügyi garancia kiterjed arra az időszakra, amíg a felek szerződésben állnak (az első felmérés végétől a szerződés utolsó napjáig), azokra a gyártókra, amelyekre szerződtek, és azokra a rendszerekre, amelyekre az ügyfél hozzáférést biztosít vagy információt ad. A szerződéses feltételek rendelkeznek a teljességi nyilatkozatról, az információátadási határidőkről és az elvárt információs mélységről is. Ha a kimutatás hibás, az IPR-Insights fizeti a hiányzó licencek díját (a végső beszerzési árakon), a visszamenőleges support díját (ha a gyártó alkalmaz ilyet), az auditor díját (ha azt az ügyfélnek kellett volna fizetnie), és minden egyéb "büntetést" vagy kiadást, ami az IPR-Insights hibájából következik. A közös felelősség és az azonos érdekeltség fenntartása érdekében a konstrukció ügyfél-önrészt is tartalmaz.

Nem vonatkozik a pénzügyi garancia a kimutatott hiányokra és az abból fakadó extra kiadásokra, az időben át nem adott információból származó hiányokra, azokra a rendszerekre, amelyekhez nem biztosított hozzáférést az ügyfél, azokra a licencekre, amelyek túlmutatnak a hiány lefedésén (pl. bővebb licencszerződés, mint amit a hiány megkövetel), valamint bármilyen egyéb olyan megállapodásra, amit az IPR-Insights nem javasol.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár