Hirdetés
. Hirdetés

Miért vásárolja meg a Microsoft a LinkedInt?

|

A közösségi oldal nagymértékben független marad, vezérigazgatója közvetlenül Satya Nadella alá tartozik.

Hirdetés

Ma jelentette be a Microsoft, hogy 26,2 milliárd dollárért megvásárolja a vállalati fókuszú közösségi hálózati és toborzási vállalatot. Az akvizíció - a legnagyobb a Microsoft történetében és az egyik legnagyobb valaha végrehajtott technológiai szektorbeli felvásárlás - összekapcsolja a világ legnagyobb vállalati fókuszú közösségi szolgáltatását a világ egyik legnagyobb vállalati szoftvereket fejlesztő vállalatával. 

A művelet többet jelent a közösségi szolgáltatások piacára való belépésnél: a LinkedIn professzionális szakembereknek szánt közösségi weboldala mellett a Microsoft hozzájut a prezentációk megosztására szakosodott SlideShare-hez és a Lynda.com professzionális tréningszolgáltatáshoz is. A felvásárlás egyik fő célja a Microsoft céges felhasználóknak szánt szoftver és szolgáltatási portfóliójának a kibővítése.

Egy, az akvizíció bejelentését kísérő videóban Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a munkát segítő olyan új eszközökről beszélt, amelyek egy professzionális hálózathoz kapcsolódnak, és amelyek segíthetnek javítani a felhasználók teljesítményét jelenlegi pozíciójukban, valamint az őket legjobban érdeklő új állások felkutatásában.

A Microsoft egy olyan jövőt képzel el, amelyben mindenki LinkedIn profilja hozzákapcsolódik az általa használt irodai alkalmazásokhoz, és automatikusan megtörténik az Office-appok között az információk szinkronizálása. Ezen túlmenően a szoftvergyártó óriás a Cortana virtuális asszisztens további perszonalizációját tervezi a LinkedIn-információk segítségével, így a felhasználók információt kaphatnak a közeljövő eseményeiről azon emberek profiljai alapján, akikkel találkozni fognak.

A LinkedIn világszerte 433 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, melyek közül 105 millió minden hónapban meglátogatja a közösségi weboldalt. Ezek nagyon vonzó számok a Microsoft számára, különösen annak fényében, hogy ezek az emberek a vállalat termékeinek és szolgáltatatásainak potenciális vásárlói.

Jeff Weiner, a LinkedIn vezérigazgatója írányítja majd továbbra is a vállalat működését, és közvetlenül a Microsoft vezérének, Satya Nadellának tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. A LinkedIn megtartja márkáját, kultúráját és függetlenségét az akvizíciót követően, amelynek lezárása várhatóan az év végéig megtörténik. 

A LinkedIn az év eleje óta gyengén teljesít a tőzsdén, mivel a vállalat negyedik negyedéves eredményét csalódással fogadták a befektetők, és a részvényárfolyam még nem tért magához az esés után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.