Hirdetés
. Hirdetés

Minden bitnek jár a védelem

|

Minden vállalatvezetőnek fel kellene tennie saját magának a kérdést, hogy egy katasztrófa után miként tudná újraindítani a cég üzleti működését. Sokan mégis inkább elhessegetik a témát, abban bízva, hogy velük nem történik baj. Úgy gondolják, fölösleges pénzkidobás lenne egy olyan eseményre felkészülni, amely jó esetben soha nem következik be.

Hirdetés

Pedig ma már nem kerül óriási összegbe és erőfeszítésbe egy hatékony, katasztrófa utáni helyreállítási terv összeállítása és a szükséges megoldások bevezetése. Néhány évvel ezelőtt még nem volt választásuk a cégeknek, és komoly költségeket kellett áldozniuk az infrastruktúrájuk tükrözésére, ha azonnali visszaállításra vágytak egy esetleges katasztrófa után. Ez a módszer rendkívül jó eredményeket garantál a két legfontosabb mutató, az RTO (Recovery Time Objective, kiesés és újraindítás közötti idő) és az RPO (Recovery Point Objective, adatvesztési tűrés) terén, viszont a duplájára emeli az informatikai infrastruktúra működtetési költségeit. A másik lehetőség az olcsóbb, ám nehézkes archiválási metódus, amely viszont lassú és körülményes rendszer-újraindítást és adat-visszaállítást nyújt.

 

A jó hír, hogy ma már létezik olyan megoldás, amely a legjobbat ötvözi a két módszerből. A titok nyitja egy olyan technológia, amely az informatikai szolgáltatásokat készenléti virtuális gépekre másolja. Katasztrófa vagy leállás esetén ezek a virtuális gépek percek alatt beindíthatók és futtathatók közvetlenül a virtuális infrastruktúrában. Ez a bootolható backup-rendszer rendkívül gyors helyreállítást garantál, hiszen a biztonsági másolat adathordozója egyben a helyreállítási környezet is.

Hirdetés

A szervezetek az igazán hatékony megoldásokkal – mint amilyen a kínálatunkban is megtalálható NetIQ PlateSpin Forge – a teljes informatikai szolgáltatást, tehát az adatokat, alkalmazásokat és operációs rendszereket is védelem alá helyezhetik egyetlen helyreállítási környezetben anélkül, hogy a forrásszervereket leállítanák vagy újraindítanák. A replikáció csak minimális erőforrást igényel a forráskiszolgálóktól, ezért a felhasználók még a biztonsági mentés alatt is közel változatlan teljesítmény mellett használhatják az éles szervereket.

Ez a módszer összességében olyan teljesítményt nyújt, mint a tükrözéses eljárás, ám a költsége nagyjából az archiválási módszerével azonos, ráadásul rendkívül egyszerűen kivitelezhető. Így tehát sem a nagy kiadás, sem az időhiány nem lehet akadálya a megoldás bevezetésének.
A katasztrófák megelőzéséhez és enyhítéséhez otthoni környezetben elengedhetetlen egy külső merevlemez. Az üzleti életben azonban még inkább előrelátónak kell lennünk, mint magánemberként, így vállalati oldalon a minimum egy megfizethető, de hatékony disaster recovery megoldás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.