Hirdetés
. Hirdetés

Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési csomagja várható

|

A válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség, mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hirdetés

A miniszterelnök a kormány és a gazdasági kamarák vezetőivel tartott videokonferencián úgy fogalmazott, hozzá kell igazítani az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez és az év végéig előrejelzett változásokhoz. Jelenleg nincs értelme új költségvetést készíteni, hiszen nem tudni, mi fog történni a közeljövőben, és lehet, hogy két hónap múlva egy újabb büdzsét kellene összeállítani, azonban a jogszabályok lehetőséget adnak az eltérésre az elfogadott költségvetéstől, tette hozzá.

Hirdetés

Nem lenne helyes lépés az egyes költségvetési tételek automatikus megvágása, hangsúlyozta: azoknak a forrásoknak kell megmaradniuk a minisztériumok költségvetésében, melyekre ott feltétlenül szükség van, a felszabadítható összegekből pedig egy-egy alapot kell létrehoznia válságkezelésre, illetve a gazdaság újraindítása érdekében.

Orbán Viktor kiemelte: minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani, célul kitűzve a növekedést, a munkahelyteremtést, valamint a munkahelyek megőrzését. A jegybankkal közösen azt kell megtervezni, miként lehet a monetáris és fiskális eszközöket úgy fölhasználni, hogy a lehető legnagyobb lökést adjuk a magyar gazdaságnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.