Hirdetés
. Hirdetés

Mindennapi pletykák - újabb vegyesvállalat készül?

|

Mióta a közszájon forgó Asus-Gigabyte együttműködés kapcsán hirtelen megjelent a hivatalos megerősítés, más szemmel nézünk minden pletykára. A legfrissebb szerint a Foxconn és a Quanta készül egyesülésre.

Hirdetés

A Foxconn - úgy tűnik - a híresztelések éppen aktuális célpontja. Az Asustek-Gigabyte vegyesvállalat elindításának kapcsán röppent fel a hír, hogy a Foxconn ajánlatot tett a Gigabyte felvásárlására, majd az MSI-jal is hasonlóképp hírbe hozták. Az üggyel kapcsolatban a DigiTimes a kínai nyelvű Economic Daily Newst idézi, mely szerint európai befektetési bankoknál található források alapján a Foxconn és a Quanta egy ideje tárgyal már az egyesülésről.

A DigiTimes megkeresésére ezt a két vállalat kifejezetten tagadta. Ami a pletykák katalizátora, hogy a tajvani Hon Hai Precision Industry tulajdonában lévő Foxconn Electronics a világ legnagyobb elektronikai szerződéses gyártója, ami megelőzte már a Flextronicsot is. A komponens és PC alkatrészek gyártásába való beszállásuk óta a Foxconn a kisebb és nagyobb gyártók legnagyobb mumusa, mindenki attól tart, hogy az óriás maga alá gyűri a teljes piacot.

A jelenlegi, a Quantával kapcsolatos pletyka azért érdekes, mert a Foxconn "csak" a nyolcadik legnagyobb szerződéses notebookgyártó a világon, részesedése a globális szállításokból 1,5 százalék körüli. Ezzel szemben a Quanta 28,7 százalékkal toronymagasan, tíz százalékponttal előzi meg a második helyezett Compalt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.