Hirdetés
. Hirdetés

Mit tervez az Apple szeptemberre?

|

Az Apple-hívők közösségét egy szeptember 9-ére várt esemény tartja lázban. Csokorba szedtük a különböző találgatásokat arról, hogy mi várható.

Hirdetés

Csak annyi biztos, hogy semmi sem biztos! A jól értesült Apple-hívők egy szeptemberi eseményről tudnak, amire állítólag valami újabb nagy durranással készül az Apple. Hogy mi lesz a nagy bumm, azzal kapcsolatban széles a találgatások skálája, a táblaszámítógéptől egészen a teljes Beatles életmű iTunes-on való megjelentetéséig.

MacPad - az Apple táblagépe
Az Apple-felhasználók számtalan és egy módon kifejezték már abbeli igényüket, hogy szeretnének almás emblémával ellátott netbookot. Ha úgy lesz, ahogy híresztelik, akkor az Apple Tablet projektje jelenleg a legrosszabbul őrzött titok az interneten. Állítólag egy meg nem nevezett elemző kapott is kipróbálásra egy tízhüvelykes kijelzővel szerelt, integrált 3G-s kommunikációs képességekkel felvértezett gépet az Apple-től, és erről már - természetesen - képek is keringenek a neten. A gép áráról is vannak híresztelések, melyek szerint az Apple netbookja 699 és 799 dollár között lesz kapható.

A médialejátszásra és játékra - ez utóbbi egy Macintoshon felettébb szokatlan - szánt gép természetesen képes lesz HD felbontású filmek lejátszására. Bár júliusban egy sajtótájékoztatón Tim Cook, az Apple operációs igazgatója visszautasította, hogy kommentálja a találgatásokat a feltételezett MacPaddel kapcsolatban, ez a világon semmit sem jelent; az iPhonenal kapcsolatos híreszteléseket is éppen így kezelték az okostelefon megjelenése előtt.

 

"MacPad" fotó az internetről - természetesen lehet hamisítvány is

 

Beatles az iTunes-on
Kedvenc pletykánk a legendás bandával, a Beatlesszel kapcsolatos. A híresztelés szerint a gombafejűek teljes életműve felkerül majd az iTunes-ra. A fentebb már említett szeptember 9-i dátum összecseng a Rock Band videojáték Beatles-dalokat feldolgozó változatának megjelenésével,sőt mi több azzal is, hogy a hivatalos Beatles webshop ugyanerre a napra ígéri a banda digitális technikával felújított albumait. Az, hogy Beatles-dalok jelennek meg az iTunes-on, tulajdonképpen vicces, ismerve az Apple és az Apple Corps közti jogi pengeváltás történetét.

Apple tévé
Ha tippelnünk kellene, akkor azt a híresztelést tartjuk a legkevésbé valószínűnek, hogy az Apple olyan tévékészülékek piacra dobását tervezi, amelyekbe integrálták az Apple TV funkcionalitását, plusz a szinkronizálás lehetőségét az iPodokkal, iPhoneokkal és Macintoshokkal. Amiért mégsem tűnik teljesen légből kapottnak és csőrös víziszárnyasnak a dolog, az az a tény, hogy az Egyesült Államokban évente körülbelül 10 millió darab HD felbontást támogató televíziót adnak el. Ismerve az Apple ars poeticáját - prémium termékek viszonylag magas áron - nem tűnik teljesen elképzelhetetlennek egy prémium szolgáltatásokkal felvértezett Apple LCD televízió.

Gondoljunk csak bele, hogy mekkora sikere lehetne egy, az iPhone vagy iPod touch zseniális felületén keresztül távvezérelhető televíziónak! (Bár ezekben nincs infrakapu, de a Wi-Fi vezérlőjükön keresztül minden további nélkül megoldható lenne a dolog.) Az is mellette szólna egy ilyen termékvonalnak, hogy tavaly 2,1 millió darab Apple TV fogyott el, és idén összesen 6,6 millió értékesítését jósolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.