Hirdetés
. Hirdetés

MKB Fintechlab: tizenegy országból jelentkeztek startupok

|

December elején zárult a jelentkezés az MKB Fintechlab második inkubációs programjára, amelyre 11 országból 78 startup jelentkezett. A jelentkezők közül kiválasztott legígéretesebb 20 startup december 14-16 között Budapesten - a kiválasztási táborban - bizonyíthatja, hogy méltó a programba kerülésre.

Hirdetés

Az MKB Fintechlab 2017-es, első alkalommal lebonyolított inkubációs programjára 54 startup jelentkezett. A programra kiválasztott hat - sokra hivatott - fintech vállalat az inkubációs programot követően számos nemzetközi díjat besöpört és sikerrel kezdte meg piacra lépését: a Blueopes a 2017-és év fintech startupja címet érdemelte ki Magyarországon; Sara Koslinskát, a Limitless alapítóját a közép-kelet-európai régió legjobb startup alapítójának választották; a FintechBlocks szakmai és üzleti partnerséget alakított ki az MKB Bankkal.

Hirdetés

Az MKB Fintechlab ez évi célja az inkubációs program nemzetközi szintre emelése volt. Ennek érdekében a Fintechlab stábja ősszel európai roadshow keretében látogatta végig a régió startup központjait és alakított ki stratégiai együttműködéseket és mentorált sikerrel fintech startupokat.

A 2018-as inkubációs programra jelentkező 78 startup közül a benyújtott szakmai dokumentációk tartalma és a személyes interjúk alapján a Fintechlab 20 startupot választott ki és hívott meg a három napos kiválasztási táborba. A kiválasztási táborban a résztvevők az MKB Fintechlab és az MKB Bank mentorainak közreműködésével fejleszthetik képességeiket és visszajelzéseket kaphatnak üzleti terveikkel kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan az MKB Fintechlab éles körülmények között teszteli a résztvevők szakmai képességeit.

Az inkubációs táborban résztvevők közül nyolc startup csatlakozhat a februárban induló második inkubációs programhoz. A program tagjai valós banki környezetben fejleszthetik és tesztelhetik megoldásaikat, személyesen ismerhetik meg a hazai startup- és a bankvilág képviselőit. Az inkubációs programban részt vevő startupok akár 30 millió Ft tőkebefektetést is kaphatnak az MKB Banktól.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.