Hirdetés
. Hirdetés

Mobilitás és integráció gyorsabban

|

Ötvennél több termékkel és szolgáltatással bővítette MobileFirst, WebSphere és PureSystems portfólióját az IBM múlt héten lezajlott Impact 2013 konferenciáján.

Hirdetés

Új típusú rendszerek szükségesek ahhoz, hogy a szervezetek kiaknázhassák a lehetőségeket, amelyeket a négy nagy trend, a mobilitás, a felhő, a közösségi és a nagyadat-alkalmazások együttes hatása kínál számukra – mondta Robert LeBlanc, az IBM szoftver-üzletágának alelnöke az Impact 2013 konferencián, amely a cég 8 ezer partnerét és ügyfelét vonzotta Las Vegasba a világ 70-nél több országából.

 

– Az alkalmazások, a szolgáltatások és a folyamatok tervezéséhez, fejlesztéséhez és bevezetéséhez a mobilitás felől kell közelíteni, mert a felhasználók többsége mobileszközökről fogja elérni azokat – hangsúlyozta az alelnök. – Ehhez újra kell gondolni a működést, a régi folyamatokat ugyanis nem lehet egyszerűen ráhúzni az új architektúrákra. A működést támogató új rendszereket rugalmas és biztonságos integrációs modellek szerint nyílt architektúrára kell építeni, mert hosszú távon csak így kezelhetők a folyamatos és gyors változások. Nem utolsósorban minden döntést adatokra és betekintésre kell alapozni.

Mindehhez a SOA, a szolgáltatásorientált architektúra ad alapot, amellyel a folyamatintegritás internetes méretekben is biztosítható. A technológia azonban csak az alap, az üzletnek kell meghatároznia, hogy azt miként kívánja használni a kitűzött célok eléréséhez. Ezért fontosak a működést szabályozó folyamatok, amelyekhez a SOA a folyamatokat támogató rendszerek és alkalmazások szintjén is biztosítja a szabályozottságot és a hatékonyságot.

Az IDC tavaly márciusban készült felmérése szerint ezzel a szervezetek is tisztában vannak: 52 százalékuk mondta, hogy a mobilalkalmazások bevezetéséhez szolgáltatásorientált architektúrát fog használni. A válaszadók a felhőalapú megoldások bevezetésére indított projektek sikertényezői között is első két helyen említették a webszolgáltatásokat és a SOA-t. Újságcikket idézve Robert LeBlanc úgy fogalmazott, hogy a mobilitás lehet a SOA sikeralkalmazása.



Mobilalkalmazás órák alatt
Az IBM több mint 50 új terméket és szolgáltatást jelentett be az Impact 2013 konferencián, amelyekkel a vállalatok dinamikus, integrált és nyílt szabványokra épülő IT-környezetet alakíthatnak ki. Marie Wieck, az IBM WebSphere termékcsaládért felelős vezérigazgatója a mobilalkalmazások fejlesztését és bevezetését, valamint a rendszerek, alkalmazások és folyamatok, az emberek és információk összekapcsolását megkönnyítő újdonságokat emelte ki a délelőtti plenáris előadások folyamán.

A konferencia középpontjában az IBM MobileFirst stratégiája állt, amelyet a cég eredetileg idén februárban ismertetett. Az üzleti mobilitás számos aspektusát lefedő portfóliót mostantól az IBM MessageSight appliance bővíti, amely JMS (Java Message Service) és MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) technológia támogatásával segíti az internetre csatlakozó szenzorokból és más eszközökből nyert adatok kezelését gép-gép közötti (M2M) kommunikációs környezetekben.

Az integrált készülék 30 perc alatt beüzemelhető, és akár 1 millió eszköz, másodpercenként 30 millió üzenet kezeléséig méretezhető. Az OASIS nonprofit konzorcium tagjaként az IBM aktívan támogatja az MQTT szabványosítását, mondta a vezérigazgató.

Mostantól érhető el az IBM Worklight v6-os verziója, amely többek között analitikai funkciókkal, a felhasználói élményről képet adó elemzéssel segíti a mobilalkalmazások készítését. Az egy éve felvásárolt Worklight fejlesztőkörnyezet eszközkészletét az IBM az új verzióban a mobilalkalmazások tesztelését segítő képességekkel is bővítette Rational alapokon. A nemrég felvásárolt UrbanCode technológiájával az IBM mostantól az appok bevezetését támogató funkciókat is ad mindehhez – Marie Wieck szerint a szervezetek órák alatt új mobilalkalmazásokat készíthetnek és vezethetnek be.

Gyarapodtak az IBM Mobile Cloud Services képességei is, amelyekkel a fejlesztők többek között helyalapú szolgáltatásokat készíthetnek. Mobile First portfóliójában a gyártó emellett a mobil-ökoszisztéma menedzselésére, illetve iparági igények kiszolgálására specializált tanácsadói szolgáltatásokat is kínál.

Katasztrófatűrés öt kattintással
További bejelentések részeként az IBM alap-portfólióját is bővítette pl. az integráció és folyamatok menedzselése, analizálása terén. Az IBM API Management v2.0 például egy új appliance API-k készítéséhez, menedzseléséhez: a készülék segítségével a szervezetek a rendszerek szolgáltatásait gyorsan elérhetővé tehetik a felhőben. Most debütált az IBM BPM és MobileFirst portfóliója között hidat verő Mobile Solutions for Business Process és Operational Decision Management, az IBM Integration Bus v9, valamint az IBM Blueworks Live is. Ez utóbbi SaaS szolgáltatási modellben elérhető, felhőalapú megoldás, amellyel a szervezetek a folyamatokkal kapcsolatos döntéseiket dokumentálhatják.

Az IBM ugyancsak Las Vegasban jelentette be a PureSystems gépcsalád két új tagját, a PureData System for Hadoop és a PureApplication rendszerek új modelljét felhőalapú nagy adat és katasztrófa-elhárító (DR) megoldásokhoz.

 

 

A PureSystems termékcsaládot az IBM egy éve ugyanitt, a tavalyi Impact konferencián mutatta be. Máig több mint 4000 ezer darabot adott el a felhőt dobozban kínáló, integrált rendszerekből, amelyekhez több mint 340 szakértői minta érhető el – a szoftverképek segítségével az alkalmazások speciális szakismeretek nélkül is órák alatt bevezethetők a készülékeken. Az egyik legújabb szakértői minta a DB2 Blu Acceleration technológiához kötődik, amely 25 százalékkal gyorsabb jelentéskészítést és elemzést tesz lehetővé.

Idén februárban az IBM a PureApplication kisebb szervezetek számára is hozzáférhető, mini változatát, valamint Power7+ architektúrára épülő modelljét is bejelentette. A mostani konferencia újdonsága az a megoldás volt, amellyel a PureApplication rendszereken 5 kattintással beállítható a katasztrófatűrő működés – ezt a közönség a helyszínen ki is próbálhatta. További hír, hogy a PureApplication rendszerek mostantól a Microsoft-alapú alkalmazásokat is támogatják.

 

 

Analitika a teniszpályán
A nagyszámú bejelentés ellenére az Impact 2013 konferencia délelőtti előadásain az IBM nem az új termékeket, hanem ügyfeleit állította reflektorfénybe. Olyan szervezetek képviselői váltották egymást a pódiumon, mint a BMI (Broadcast Music Incorporated) szerzői jogvédő szövetség, a Desert Research Institute, a Ford, a Target, az USTA, az amerikai teniszszövetség, valamint az ausztrál egészségbiztosítási alap, a HCF (Hospital Contribution Fund), hogy beszámoljanak az eredményekről, amelyeket az IBM közreműködésével átalakított folyamataik hoztak számukra.

A BMI, amely több mint 600 ezer alkotó- és előadóművészt tömörít, évi 100 milliárd tranzakciót kezelő platformot épített az IBM-mel. A szövetség BPM-mel és ODM-mel modellezi folyamatait, a jelentéseket pedig Cognossal készíti a tagok számára, akiknek mobileszközökről biztosít hozzáférést az információkhoz és szolgáltatásokhoz.

A HCF a folyamatok 70-90 százalékának automatizálásán keresztül a kórházi kezelések elszámolását gyorsította fel az IBM közreműködésével.
A Las Vegas-i DRI nonprofit szervezet, amely több mint félezer kutatót foglalkoztat, a vízgazdálkodás terén végzett tudományos munka támogatására, a rendkívül nagy adatmennyiség kezelésére, tárolására és elemzésére keresett megoldást. PureData és PureApplication rendszerekből kialakított, új IT-környezetében a kutatóközpont olyan mértékben felgyorsította az adatfeldolgozást, hogy a klímaváltozás hatásairól tájékoztató portált készíthetett Nevada állam számára, és az IBM-mel vízgazdálkodási szakértői központot is létrehozott – mindössze 9 hónap leforgása alatt.

A US Open USTA által működtetett weboldala a tavalyi tenisztorna idején 160 millió oldalletöltést ért el, többek között olyan, mobileszközökről elérhető, innovatív szolgáltatásoknak köszönhetően, mint a valós idejű analitika, amely minden ütés után újraértékelte a játékosok nyerési esélyeit.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.