Hirdetés
. Hirdetés

Mobiltelefon mint pénztárca

|

Hamarosan nem lesz szükség ezernyi bankkártyára, igazolványra, azonosítóra - minden pénzügyi és azonosító adatunkat okostelefonjainkban fogunk tárolni. Ráadásul ez az átállás komoly eséllyel egy magyar fejlesztésnek is köszönhetően megy végbe.

Hirdetés

Nemzetközi szabvánnyá válhat egy magyar fejlesztésű, mobiltelefonon futtatható bank és egyéb adatokat tartalmazó kártya-alkalmazás. A magyar tulajdonú Fornax és partnerei által kidolgozott megoldás forradalmasítja a ma használatos bankkártya rendszert, mivel azok használatát egyszerűen és biztonságosan integrálja a mobiltelefonokba. Az okos kártyák szabványosítását célul kitűző Global Platform non-profit szervezet a nemzetközi ajánlások részévé teheti a hazai cégcsoport, a Fornax által alkalmazott megoldásokat és kommunikációs protokollokat, ezzel nemzetközi szinten is megnyitva az utat a magyar fejlesztés sikere előtt.

NFC
NFC

A 2012 februárjában, Barcelonában megrendezésre került Mobile World Congress egyik kulcs témája is az érintésmentes alkalmazások és a mobiltelefónia ötvözése, az úgynevezett Near Field Communication (NFC) technológia bemutatása volt. Az eseményen kiemelt hangsúlyt kapott a jövőbemutató technológia, amely lehetőséget ad arra, hogy bankkártyáinkat, utazási bérletünket, belépő igazolványunkat, és egyéb adathordozóinkat egyetlen mobiltelefonon keresztül használhassuk, a ma ismeret plasztikkártyákat kiváltva. Az így létrehozott „virtuális tárca” nem csak helyettesítheti és feleslegessé teheti a hagyományos plasztik lapokat, de a mobil készülék révén még az is megvalósítható, hogy egy-egy új kártya igényléséhez ne kelljen személyesen megjelenni a szolgáltatónál, hanem azt távolról töltse le a megrendelő saját készülékére. Szakemberek szerint az új technológia alapjaiban változtathatja meg felhasználói szokásainkat.

Az NFC-ben rejlő lehetőségek szerte a világon vizsgálják. Amíg Európában és az USA-ban jelenleg a legtöbb NFC szolgáltatás pilot vagy teszt szinten folyik, pontosan körülhatárolt, néhány szereplős technikai környezetben és több napos, offline kiszolgálási szinttel, addig a Fornax és partnerei által kidolgozott rendszer már többszereplős piaci szinten képes valósidejű szolgáltatást biztosítani, tetszőleges technikai környezetben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.