Hirdetés
. Hirdetés

Musk úgy gondolja, hogy megoldotta a Bitcoin legnagyobb rejtélyét

|

A kriptopénz alapítójának valódi személyazonossága továbbra is ismeretlen.

Hirdetés

Noha a PC World koárbban már írt arról, hogy pert nyert a Bitcoin állítólagos feltalálója, így megtarthatja elképesztő kriptovagyonát, valójában továbbra is ismeretlen a Bitcoin-alapító Satoshi Nakamoto valódi kiléte, ami így a pénzügyi világ egyik örök rejtélye marad. Elon Musk azonban azt állítja, hogy talán tudja a választ.

Musk szerint a hipertitkos kriptopénz-szakértő Nick Szabo lehet a világ legnépszerűbb kriptopénzének megalkotója.

Hirdetés

"Meg lehet nézni az ötletek evolúcióját a Bitcoin elindítása előtt, és megnézni, hogy kik írtak ezekről az ötletekről" - mondta Musk a mesterséges intelligencia kutatójának, Lex Fridmannak egy keddi podcastban.

A Tesla vezérigazgatója egyben tagadta azokat az állításokat, hogy ő lehetne Satoshi, kijelentve, hogy nem titkolná, ha az lenne.

Musk elmondta, hogy bár "nyilvánvalóan" nem tudja pontosan, ki hozta létre a Bitcoint, Szabo elméletei alapvetőnek tűnnek a világ vezető kriptopénzének létrehozásában.

"Úgy tűnik, mintha Nick Szabo valószínűleg bárki másnál jobban tehet ezeknek az ötleteknek a kialakulásáról" - fogalmazott ködösen. "Azt állítja, hogy nem ő Nakamoto, de nem vagyok biztos benne, hogy ez lényegtelen lenne. Számomra úgy tűnik, ő felelős a Bitcoin mögötti ötletekért mindenki másnál nagyobb mértékben."

2014-ben egy kutatócsoport tanulmányozta Nakamoto Bitcoin úgynevezett "fehér könyvét" Szabó és 10 másik lehetséges alkotó írásával együtt. "A nyelvi hasonlóságok száma Szabo és a Bitcoin leírása között hátborzongató" - mondták, hozzátéve, hogy "a többi lehetséges szerző közül senki sem volt közel sem olyan jó egyezés".

A Bitcoin 2008-as debütálása előtt Szabo a blogján arról nyilatkozott, hogy "szándékában áll létrehozni a hipotetikus valuta élő változatát". A Szabo Bit Gold néven ismert digitális pénzmechanizmust 1998 és 2005 között fejlesztette ki. Ennek ellenére a digitális szerződésekkel kapcsolatos kutatásairól is ismert kriptográfus többször tagadta, hogy ő lenne a Bitcoin feltalálója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.