Hirdetés
. Hirdetés

Mutatjuk teljes terjedelmében az Elon Musk ügyiratot a Twitter csalásáról

|

Elérhetővé vált Elon Musk ügyvédeinek teljes érvelése arról, hogy valójában a Twitter hibája, hogy megbízójuk legutóbb meggondolta magát. A cikkben található 165 oldalas összefoglaló dokumentumot a delaware-i bíróság hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

A történet alapjait mindenki ismeri. Musk vásárol egy csomó Twitter-részvényt, majd beleegyezik, hogy helyet foglal a vállalat igazgatótanácsában, és megígéri, hogy nem próbálja megvenni a Twittert. Aztán meggondolja magát, a Tesla-részvényei egy részének felhasználásával előteremti a szükséges finanszírozást, és végül beleegyezik egy 44 milliárd dolláros üzletbe a Twitter megvásárlásáról. Aztán ismét meggondolja magát, és megpróbál kiszállni az üzletből, aminek következtében a Twitter bepereli a világ leggazdagabb emberét, hogy rákényszerítse, mégis vegye meg a vállalatot, ahogyan azt amúgy is ígérte.

A Twitter ügyvédei már Musk üzleti ügyletei között kutakodnak, és próbálnak bizonyítékot találni arra, hogy a 180 fokos fordulat valami másról szól, míg Musk oldaláról azzal érvelnek, hogy valójában stratégiailag megakadályozták, hamisan ábrázolták, és egyenesen meghiúsították erőfeszítéseit annak kiderítésére, hogy valójában hányan tweetelnek.

Hirdetés

Az anyag második felében a Musk-csapat válaszai is szerepelnek a Twitter keresetére, ha valaki egy nagyon drága érvelést szeretne teljes terjedelmében elolvasni.

Akár Musk, akár a Twitter ügyvédeivel is ért egyet, a dokumentumot egyben megkapva mindenképpen könnyebb tájékozódni a részletekről. Miszerint a Twitter hazudik az aktív felhasználóinak számát tükröző statisztikákról és arról, hogy ezek közül hányan botok, és hogy ez a csalás - amit Musk állít - hozzájárul egy "lényegesen hátrányos hatáshoz", ami miatt engedniük kellene, hogy kihátráljon a megállapodásból, amit aláírtak.

Bár a Twitter már kiadott egy pontról pontra indoklást tartalmazó választ, amely a dokumentum nagy részét tartalmazza, de mindkét oldalt meg kell hallgatni, mielőtt október 17-én találkoznak a bíróságon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.