Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon jó negyedévet zárt az Intel

|

Növelte bevételét és nyereségét a világ legnagyobb lapkagyártója 2020 első három hónapjában.

Hirdetés

Hirdetés

Ami a konkrét számokat illeti, az első negyedévben az Intel értékesítési árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 23 százalékkal 19,8 milliárd dollárra emelkedett. A működési eredmény 7,0 milliárd dollár lett, 69 százalékkal több az előző évi 4,2 milliárd dollárnál, az elért 5,7 milliárd dollár nyereség pedig 42 százalékkal haladta meg a 2019 első negyedévit.

Az egy részvényre jutó nyereség 51 százalékkal 1,31 dollárra emelkedett. Az első negyedév folyamán az Intel 4,2 milliárd dollárt fordított 71 millió részvény visszavásárlására.

Az Intel adatkezelő és feldolgozó áramköri üzletága 34 százalékos forgalomnövekedést ért el az első negyedévben, ezen belül a Data Center Group (DCG) 43 százalékkal magasabbat, 7,0 milliárd dollárt, a memóriaáramkör üzletág forgalma pedig 46 százalékkal 1,3 milliárd dollárra emelkedett. A személyi számítógép áramköri üzletág forgalma 14 százalékkal 98 milliárd dollárra emelkedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.