Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot nyert a felhőpiac a Covid-19-en

|

A járvány miatt világszerte home office-ra váltottak, és ez hatalmasat lendített a felhőszolgáltatók forgalmán. A vezető négyes az Amazon, a Microsoft, a Google és az Alibaba.

Hirdetés

A koronavírus-járvány 2020-ban jelentősen felgyorsította az átállást a felhőre, és jórészt ennek köszönhetően a nyilvános felhőszolgáltatások globális piaca idén 257,9 milliárd dollárra nőtt, ami 6,3 százalékos javulás az előző évhez képest.

Hirdetés

A StockApps frissen közzétett adatai szerint a Desktop as a Service (DaaS) növekedése meghaladta a 95 százalékot, és elérte az 1,2 milliárd dollárt. Továbbra is a Software as a Service (SaaS) a legnagyobb szegmens, 104,7 milliárd dollárral, míg az Infrastructure as a Service (IaaS) 13,4 százalékos növekedéssel 50,4 milliárdnál tart.

A négy legnagyobb felhőszolgáltató, az Amazon, a Microsoft, a Google és az Alibaba a legutóbbi negyedévben 40 százalékkal nőtt. A jelenlegi állás szerint az Amazon Web Services (AWS) vezeti a listát 32 százalékos részesedéssel, második a Microsoft 19 százalékkal. A Microsoft Azure eladásai a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest 48 százalékos javulást mutatnak. 2020 harmadik negyedévének végére a Microsoft felhőbevétele majdnem 61 milliárd dollárra nőtt.

Az Alibaba, amely a világranglistán a negyedik és Kínában piacvezető, 2019 harmadik negyedévéhez képest idén 6 százalékkal növelte piaci részesedését. Ami a távol-keleti régiót illeti, a második negyedév végén az Alibaba Cloud Kína IaaS-piacán 40,1 százalékot, a Huawei Cloud 15,5 százalékot, a Tencent Cloud 15,1 százalékot mondhatott magáének.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.