Hirdetés
. Hirdetés

Nagyot nyert Amerikában a Xiaomi

|

Egy friss bírósági döntés feloldotta a Trump-adminisztráció által a kínai mobilgyártó ellen elrendelt beruházási tilalmat.

Hirdetés

Egy szövetségi bírósági döntés felfüggesztette a Egyestül Államok Védelmi Minisztériumának a Xiaomira elrendelt beruházási tilalmát. A tilalom a Trump-adminisztráció regnálásának végén született, amikor a hadügy a Xiaomit is feltette arra a listára, amely a kínai hadsereggel kapcsolatban álló cégeket lajstromozta. Egy friss bírósági ítélet szerint azonban a döntés önkényes volt, és megfosztotta a kínai céget az őt megillető eljárási jogoktól.

Hirdetés

Az ügyben eljáró bíró, Rudolph Contreras úgy véli, hogy a Xiaomi megnyeri a korlátozás feloldásáért indított pert, ezért most utasítást adott ki a rendelkezés felfüggesztésére, nehogy a cég "helyrehozhatatlan károkat" szenvedjen.

A Xiaomi a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója, amelyik a harmadik negyedévben az International Data Corporation (IDC) szerint eladásaival az Apple-t megelőzte.

A korábbi elnök, Donald Trump tavaly novemberben írta alá azt a rendeletet, amely megtiltotta az amerikai beruházóknak, hogy a kínai hadsereg által birtokolt vagy irányított cégekbe fektessenek be. A  nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozó korlátozások olyan kínai alkalmazásokat is sújtottak, mint a WeChat és a TikTok.

Contreras bíró most lesöpörte az asztalról ezeket az aggályokat, és döntése indoklásában azt írta, a bíróság szkeptikus abban a tekintetben, hogy itt valóban nemzetbiztonsági érdekek forognának-e fenn.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.