Hirdetés
. Hirdetés

Napcellás céget vett a TSMC félvezetőgyártó

|

Napcellákat gyártó cégben vásárolt tulajdonrészt a TSCMC, a világ legnagyobb félvezetőgyártója. 193 millió dollár cserélt gazdát 20 százalékos tulajdonrész fejében.

Hirdetés

A Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) húsz százalékos tulajdonrészt vásárolt a Motech Industries-ben, 193 millió dollár értékben. A Motech Industries Tajvan legnagyobb napcella előállító vállalata, termékei alapvető elemei a neptelepeknek és napenergia hasznosító moduloknak. A két cég közleményéből kiderül, hogy a TMSC ezen a befektetésen keresztül kíván előbbre jutni a környezetbarát iparban.

A TMSC a világ legnagyobb szerződő lapkagyártója. A cég, ahogy más chipgyártók is, ugyanazzal a poliszilikon alapanyaggal dolgozik, mint amit a napcellákban is használnak.

Még korábban az év folyamán a TMSC leleplezte terveit, miszerint beszáll az energiatakarékos üzletbe,a mely a LED és napenergia iparághoz köthető. Idén 46 millió dolláros beruházással nyitott LED előállító gyártósort Tajvan középső térségében. A lépést a Credit Suisse bank úgy értékelte, mint első lépést a LED megvilágítás üzletág felé. A TMSC második negyedévi értékelő konferenciáján Morris Chang elnök és igazgató beszédében 10-15 milliárd dolláros bevételt helyezett kilátásba a napcella és LED üzleti ágakon 2018-ig.

Az optimista várakozásokra minden alap megvan, nemcsak azért, mert a LED a leghatékonyabb fényforrás technológia, hanem mert világszerte támogatják a kormányok a napcellás beruházásokat a növekvő olajárak és a környezetvédelmi aggályok miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.