Hirdetés
. Hirdetés

Napelemekkel növeli ingatlanjai energiahatékonyságát az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc

|

Ezek évente annyi áramot tudnak termelni, amennyi egy 20 ezer lakosú város éves áramfogyasztása.

Hirdetés

Ingatlanjai energiahatékonyságának növeléséért 20 millió euró értékben telepít az épületek tetejére napelemeket az Auchan Magyarország és az Auchan-korzókat kezelő Nhood Hungary.

A beruházás 2022 második felében indult, ennek eredményeként 14 áruházban már működik naperőmű, a többi hipermarketben és a logisztikai központon a következő fél évben kapcsolják be a napelemeket. Az Auchanokra telepített napelemek évente annyi áramot tudnak termelni, amennyi egy 20 ezer lakosú város éves áramfogyasztása - írták.

Hirdetés

A közleményben felidézték, hogy az Európai Unió 2030-ra legalább 40 százalékkal szeretné csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, valamint a felhasznált energia legalább 27 százalékát megújuló energiaforrásokból kívánja biztosítani. Mivel az Európában elfogyasztott energia csaknem felét az épületek energiaigénye teszi ki, így mind a kiskereskedelemmel, mind az ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalatoknak kiemelt szerepe van a célok megvalósulásában.

Ehhez kapcsolódóan az Auchan fenntarthatósági célkitűzése, hogy 2030-ra az üzletek működéséből fakadó szén-dioxid-kibocsátást 46 százalékkal, a termékek életciklusából és a szállítmányozásból származó kibocsátást pedig 25 százalékkal csökkentse. Az Auchan-korzókat kezelő Nhood hosszú távú célkitűzése, hogy 2040-re az általa üzemeltetett ingatlanok elérjék a nettó zéró kibocsátást - közölték.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.