Hirdetés
. Hirdetés

Negyedével csökken az érintős notebookok ára

|

Az ultrabookokkal ellentétben a hagyományos noteszek ára végre lentebb mehet.

Hirdetés

Idén ősztől az Intel megköveteli az ultrabookoktól, hogy érintőképernyővel is rendelkezzenek. Az effajta gépek mérete indokolja a valamivel magasabb áraikat, ugyanakkor a notebook-piac többi részére ez a feltevés már nem áll meg. 

A Digitimes információi szerint a hagyományos noteszgépek végre áreső elébe néznek - erre már hosszú ideje várt mindenki. A források szerint várhatóan 20-25 százalékkal csökkennek az érintőképernyővel felszerelt, hagyományos laptopok árai. 

Ezzel egyszerre a kereslet növekedését is várják, így az év végére az érintős notebookok aránya a szektoron belül 9-12 százalékról 20-ra emelkedhet. A cél végül az, hogy minél rövidebb időn belül megszűnjön az árkülönbség az érintőkijelzős és az ilyen panel nélküli gépek között. Mindez persze újabb rossz hír az asztali PC-knek, a Windows 8-ról pedig lassan találgatni is nehéz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.