Hirdetés
. Hirdetés

Nem adta el PC-üzletágát a Fujitsu a Lenovónak

|

A magyar sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Fujitsu és a Lenovo, valamint a Japán Fejlesztési Bank vegyes vállalatot alapított.

Hirdetés

A tranzakció keretében, amely várhatóan a 2018-as pénzügyi év első negyedében fog zárulni, a Lenovo 51 százalékos, a Japán Fejlesztési Bank pedig 5 százalékos részesedést szerez a Fujitsu saját tulajdonú Fujitsu Client Computing Limited leányvállalatában. A három cég stratégiai együttműködésével létrejövő vegyes vállalat továbbra is ezen a néven folytatja tevékenységét, amely a kliens számítógépekkel összefüggő kutatásra, az eszközök fejlesztésére, tervezésére, gyártására és világszintű értékesítésére fog kiterjedni - olvasható a Fujitsu Global oldalán november 2-án közzétett közleményben.

Hirdetés

Részesedéséért a Lenovo 28 milliárd, a Japán Fejlesztési Bank pedig 2,5 milliárd jent fizet a Fujitsunak. A tranzakciót követően sem lesz személyi változás a Fujitsu Client Computing Limited élén, a vegyes vállalatot is a jelenlegi igazgató, Kuniaki Saito fogja irányítani.

A Fujitsu Client Computing Limited vegyes vállalattá alakulását követően is Fujitsu márkanéven fogja értékesíteni kliens számítógépeit világszerte, vállalati ügyfeleit közvetlenül, illetve meglévő partnerhálózatán keresztül fogja kiszolgálni, és változatlanul elérhetők lesznek az eszközökhöz adott szolgáltatások is.

Stratégiai együttműködésétől a Fujitsu és a Lenovo a versenyképesség, a hatékonyság és az eladások növekedését várja mind a japán piacon, mind világszinten. A vegyes vállalat többek között olyan erősségekre épít ennek érdekében, mint a Fujitsu ügyféltámogatási, kutatási-fejlesztési és rendszerintegrációs kompetenciái, nagy mértékben automatizált, hatékony gyártási kapacitásai, valamint a Lenovo világszintű jelenléte. A fenntartható növekedéshez a Japán Fejlesztési Bank pénzügyi tanácsadói szakértelmével fog hozzájárulni - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.