Hirdetés
. Hirdetés

Nem bírta az ütemet a HTC

|

Visszakerült a Beats Audio alapítóihoz a vállalat többségi tulajdonjoga.

Hirdetés

Tavaly augusztusban a HTC váratlanul bejelentette, hogy egyes okostelefonjaihoz a kiváló hangzás érdekében nem csak hogy Beats Audio márkájú fül- és fejhallgatókat fog csomagolni, de 300 millió dollárért cserébe rögtön meg is vásárolja a Dr. Dre és Jimmy Lovine által alapított cég többségi (50,1 százalékos) tulajdonjogát.


Sajnos a Beats Audio márkajelzés egyértelműen hidegen hagyta a vásárlókat, így április elején a tajvani gyártó végül közölte, hogy noha a brandet továbbra is használni fogják egyes készülékeiken, ám azok árának leszorítása érdekében újból olcsóbb fülhallgatók kerülnek majd a dobozukba. Rossz nyelvek szerint április közepén részben ezen elbaltázott üzlet erőltetése miatt kellett távoznia a HTC előző pénzügyi igazgatójának.


Most szombaton a gyártó nyilvánosságra hozta, hogy 150 millió dollárért a Beats Audio eredeti tulajdonosai visszavásárolták tőlük a vállalat 25 százaléknyi részesedését (tehát ~75 százalék van újra a kezükben), amely a HTC szerint lehetőséget teremt a hangtechnikai cég számára a rugalmasabb működésre és nemzetközi terjeszkedésre.


A CNET értesülései szerint a tavaly augusztusi üzlet részeként a már akkor is erős lejtőn lévő HTC-nek komoly pénzügyi kötelezettségei voltak a Beats felé, ám ezeket nem volt képes teljesíteni, így az újdonsült partnerének ígérgetett terjeszkedési lehetőségből semmi sem lett, csak visszafogták a komoly tervekkel rendelkező vállalatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.