Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz Aero a kalóz Vistában

|

A tervek szerint a Microsoft csak az eredetiség-vizsgálat után hajlandó a felhasználó számára megjeleníteni a Windows Vista új, Aero névre keresztelt 3D-s kezelőfelületét. Ez a legújabb megszorítás, amit a vállalat kieszelt annak érdekében, hogy a felhasználókat a legális használatra kényszerítse.

Hirdetés

Nemrég a Windows XP esetében indították be ezt az ellenőrző rendszert, amely csak akkor engedi letölteni az operációs rendszer fontos frissítéseit az internetről, ha megbizonyosodott a Windows eredetiségéről. Ezt követően a cég információi szerint folyamatosan csökkent az illegális szoftverrel próbálkozók száma - ami egyébként annak is lehet a következménye, hogy a vizsgálatot már a kiadást követő héten sikerült kijátszani egy másik illegális töréssel.

Egyébként az Aero kezelőfelület nem csak a kalózmásolattal rendelkezők esetében nem mutatja meg magát. A Windows Vista hat kiadásából a legolcsóbb változat, a Basic sem rendelkezik az új kinézettel. Sőt, hiába rendelkezünk olyan Vistával, ami tartalmazza az Aero-t, ha a grafikus processzor, vagy a számítógépünk bármely alkatrésze nem felel meg a követelményeknek, az új kezelőfelület akkor sem jelenik meg.

Még nem ismertek a pontos hardverspecifikációk, de a következő hónaptól "Windows Vista futtatására alkalmas" feliratú címkékkel kerülnek piacra az első olyan komplett számítógépek, amelyekre a gyártók garanciát vállalnak, hogy azok képesek a Vista kielégítő futtatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.