Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz több Sony PC?

|

Állítólag megválna PC-üzletágától a Sony.

Hirdetés

A Sony japán elektronikai óriás eladná személyiszámítógép-részlegét, a Vaiót - írta a Nikkei című gazdasági lap és a Bloomberg hírügynökség. A hírre csaknem 8 százalékot emelkedett a Sony-részvények árfolyama a tokiói tőzsdén.

Hirdetés

Állítólag egy japán befektetési csoporttal tárgyalnak erről. A vételár átszámítva 300-365 millió euró körül lehet (92-112 milliárd forint).

Az értesülés szerint a részleg nagyjából ezer alkalmazottját átvenné az újonnan alapított cég, amely tovább gyártaná a Vaio-sorozatot Japánban.

A Sony 1996 óta gyárt PC-ket - jelenleg a 9. legnagyobb személyiszámítógép-gyártó a világon -, de a Nikkei szerint az üzletág már veszteséges. Az okostelefon- és tabletpiac bővülésével párhuzamosan világszerte visszaestek a személyiszámítógép-eladások.

 

A Sony egyelőre annyit közölt, "különféle opciókat vizsgálnak" a PC-üzletág jövőjével kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.