Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi piacokon is terjeszkedhet az Access4you

|

Eddig több mint ezer épületet auditáltak, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek a cég weboldalára és applikációjába.

Hirdetés

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen megbízható információt épületek, helyszínek akadálymentességéről az Access4you. A hazai fejlesztésű startup tájékoztatása szerint az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures 365 millió forintos befektetése révén nemzetközi piacokon bővítik tovább partnerhálózatukat.

Az Access4you egységes jelrendszere képes világszerte segíteni az érintett célcsoportok tájékozódását, egyúttal hatékonyan támogatja az ingatlanok, középületek tulajdonosainak üzleti és fenntarthatósági céljait. Tájékoztatásuk szerint a tervezés alatt álló, vagy már elkészült épületek tulajdonosai és üzemeltetői közvetlenül, vagy akkreditált partnerhálózaton keresztül igényelhetik az Access4you tanúsítványt Magyarországon és külföldön egyaránt.

Hirdetés

Az auditálást minden esetben független szakértők végzik, akik csaknem ezer szempontot figyelembe véve teljeskörű visszajelzést adnak az ingatlan akadálymentességi állapotáról. Az idős, mozgásában korlátozott, gyengén látó, vak, nagyothalló, siket, kognitív zavarral élő, kerekesszékkel, babakocsival és segítőkutyával közlekedő emberek minimumkövetelményeihez igazítva tanúsítják és minősítik az adott épületet, illetve javaslatot tesznek további fejlesztésekre is.

Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője kiemelte: a részletes és megbízható információ hiánya miatt az élet minden területén gyakran érhetik nem várt meglepetések a fogyatékossággal élő embereket, a tanúsítvány elősegíti, hogy minden érintett azonos információval rendelkezzen. Kitért arra, hogy eddig több mint ezer épületet auditáltak, amelyek közül a védjegyhasználatra jogosultak felkerülnek az Access4you weboldalára és applikációjába. Az ingyenesen elérhető adatbázis évi húszezer egyedi látogatót számlál.

Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője azt hangsúlyozta, hogy az Access4you valódi megoldást nyújt a piac igényeire, Magyarország mellett már Csehországban és Romániában is akkreditált partnerhálózat segítségével dolgozik.

A saját fejlesztésű, ezer pontból álló szempontrendszert alkalmaznak, amely kilenc érintetti csoport használhatósági szempontjait összesíti.

A cég honlapja szerint az általuk tanúsított helyszínek között van a Magyar Zene Háza, a Hagyományok Háza, a Müpa Budapest, a Nemzeti Színház, a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum, az Országos Széchenyi Könyvtár, az Etele Pláza, Pólus Center, a Campona, továbbá sok más bevásárlóközpont, autóbusz állomás, irodaház és rendezvényhelyszín.

A 2019-ben alapított cég tavalyi évről készített beszámolója szerint nettó árbevétele 2022-ben 77,662 millió forint volt, 2021-ben 56,125 millió forint. Adózott eredménye 2021-ben 11,775 millió forint volt, a tavalyi évet 3,431 millió forint veszteséggel zárta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.