Hirdetés
. Hirdetés

Nintendo Wii - a nevető harmadik?

|

A botrányos Sony PS3 premier után a Nintendo Wii piacra dobása a rajongók ünnepe volt az USA-ban. Az új konzol az ünnepi bevásárlási láz nyertese lehet.

Hirdetés

Tegnap megkezdték az Egyesült Államokban az új Nintendo játékkonzol a Wii forgalmazását. A japán cég nagyon másként gondolkodik, mint konkurensei. Mind a már közel egy éve a piacon lévő Xbox 360, mind a Sony Playstation 3 - mely csak névlegesen indítottak világhódító útjára a múlt héten, hiszen annyira kevés került belőle a boltokba - egyaránt az otthoni médialejátszó szerepére is pályázik, addig a Wii egyértelműen "csak" játékkonzol babérokra tör. Ezt szolgálja a forradalmi, zsinór nélküli vezérlője, mely a levegőben tartva lehet teniszütő, vagy az autó kormánya.

Sokan felróják a PowerPC processzoros apróság hibájaként, hogy még DVD filmeket sem nézhetünk meg a segítségével. De a cég igérete szerint ezt egy hamarosan várható firmware frissítéssel orvosolják. Cserébe viszont visszamenőleg kompatibilis az előző generációs Nintendo konzollal a Gamecube-bal, sokkal több játék hozzáférhető rögtön a premier után, mint a PS3 esetében - beleértve a legendás Zelda sorozat legújabb részét - és ami nem utolsó szempont, hogy a legolcsóbb a konkurenseihez képest. (A három konzol ára jelenleg USA dollárban: Wii 249,99, az Xbox 360 két változata 399,99 illetve 299,99, míg a Playstation 3 két verziója 599,99 illetve 499,99 - lenne, ha ez utóbbiakat lehetne kapni és nem nepperek próbálnák bicskanyitogató áron eladni online aukciókon.)


forrás: www.myextralife.com


A tegnapi amerikai premieren éppúgy sorban álltak a rajongók az üzletek előtt, mint az Xbox 360, vagy a múlt héten a PS3 piacra dobásakor, de ez utóbbival szemben, ahol tülekedés, agresszív jelenetek voltak a jellemzőek - egy helyen még a tömegbe is lőttek egy autóból légfegyverrel -, igazi rajongói népünnepély kerekedett. A jó hangularól persze alapvetően az gondoskodott, hogy a sorban állók tudták, hogy hozzájutnak majd az újdonsághoz. Például a New York-ban a 44-ik és 7-ik utca sarkán lévő Toys "R" Us üzlet előtt nagyjából háromezren várták az éjféli nyitást, míg a boltban közel négyezer konzol várt új tulajdonosára. A sorban állók egyértelműen megszállott játékosok voltak, akik között csak az okozott tülekedést, mikor a Nintendo alkalmazottai Wii ajándékokat - sapkákat, pólókat - osztogattak. A PS3 premierjével ellentétben a sajtó összegyűlt képviselőinek a vásárlók szívesen nyilatkoztak és a kiegészítők - játékvezérlők, hordtáskák, programok - is jól fogytak.

Ami a magyarországi karácsonyi vásárlási lázat illeti, abból is kiveheti a részét a Nintendo, hiszen a szürke import és a közelmúlt óta hivatalosan, a Microsoft Magyarország által az országba behozott Xbox 360-on kívül, december elejétől a Wii is ott lesz az üzletek polcain, míg a Sony PS3 leghamarabb csak a jövő évben debütál nálunk. (A Nintendo Wii hazai ára körülbelül 70 000 forint lesz, míg az Xbox 360 Premium változata 100 000 - 110 000 forint körüli áron kapható.)


Wii premier New Yorkban - igazi népünnepély


A vásárlók megszállott játékosok, és nem nepperek. A "Nintendo" feliratú dzsekit viselő fiatalember ismert figura ezekben a berkekben, hiszen még a vezetéknevét is hivatalosan nickjére - Triforce - változtatta.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.