Hirdetés
. Hirdetés

Növekszik, mégis csökken az EMC

|

A második negyedévben 11 százalékot csökkent az EMC árbevétele és ennél többet az adózás előtti eredménye. A cég ennek ellenére optimista.

Hirdetés

Az előző év azonos időszakával szemben az EMC adózás utáni eredménye 43 százalékkal esett vissza, az IT-projektekre fordított kiadások csökkenése miatt. A visszaesés azonban megállt, az aktuális negyedévben már szerény, de gyorsuló növekedés mutatkozik - közölte a tárolási megoldásokat szállító cég. A Data Domain akvizíciója befejeződött, a cég részvényeseinek 90 százaléka elfogadta az EMC részvényenkénti 33,50 dolláros ajánlatát.

Az informatikai infrastruktúra üzletágból származó árbevétel 2,8 milliárd dollár volt a második negyedévben, 5 százalékos növekedés mellett. A VMware, amelyben az EMC többségi tulajdonos, 455 millió dollár árbevétellel járult hozzá a vállalat eredményeihez.

Habár a következő negyedévben javuló eredményeket vár, az EMC éves szinten árbevétel-csökkenésre számít 2008-hoz képest, 14,9 milliárd dollárról 13,8-ra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.