Hirdetés
. Hirdetés

Növelné LCD gyártási kapacitását a Sharp

|

A Sharp bejelentette, hogy 20%-kal növelné LCD (folyadékkristályos kijelző) panel gyártókapacitását Japánban található egyik gyárukban.

Hirdetés

A vállalat Kameyamában található üzemében a jelenlegi 51ezerről márciusra 60 ezerre növekszik a havonta feldolgozható üveglapok száma. Minden ilyen lapból több LCD panel állítható elő, attól függően, hogy mekkora képátlóról beszélünk.

Az LCD TV-k iránti kereslet az utóbbi időben folyamatosan nő, míg a hagyományos képcsöves televízióké csökken. A mostani befektetés nagyjából 128 millió dollár értékű japán jenbe kerül a vállalatnak. A Sharp szerint idén 80%-kal növekszik az LCD TV-k iránti kereslet, a tavalyi 20 millióról 36 millióra.

A második üzem jelenleg felépítés alatt áll, várhatóan idén októberben kezdheti meg a termelést. A tervek szerint jövő márciusra elérik ott is a havi 30 ezer üveglap-feldolgozási kapacitást, így a két gyár összesen havi 90 ezret tud majd feldolgozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.