Hirdetés
. Hirdetés

Nyereséget duplázott az LG

|

Az LG Electronics túlszárnyalta az előrejelzéseket: megduplázta az idei első negyedéves nyereségét a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Az óriási növekedést a kijelzők üzletág tette lehetővé, ám a telefonok területén nem ilyen rózsás a helyzet.

Hirdetés

A működési nyereség a vártnál rosszabbul alakult, ami a vállalat részvényárfolyamának 0,5%-os eséséhez vezetett - ezt megelőzően 2,4%-os növekedést jósoltak. Ám ezt jelentősen befolyásolta a won dollárhoz viszonyított hét százalékos erősödése is. Annál is inkább, hiszen az LG bevételeinek 75%-a az exportból származik.

A mobiltelefonok árrése várhatóan lassú növekedésbe kezd a jelenlegi negyedév során, ám a mostani rossz helyzetet megsínylette a vállalat. A változást az európai és észak-amerikai piacon bekövetkező keresletnövekedéstől remélik, különösen a felsőkategóriás szegmensben.

"Az LG mobiltelefon üzletágát a gyenge eladások mellett a magas marketing költségek is rossz irányba befolyásolták. A helyzet ráadásul a jövőben sem lesz könnyebb, hiszen a Nokia tovább növelheti piaci részesedését az új, olcsó kategóriás mobiltelefonjai segítségével." - mondta Kim Jun-nyun, az SH Asset Management alapító menedzsere.

Az LG a március 31-én zárult három hónapos időszakban 169,4 millió dollár nettó jövedelmet könyvelhetett el, míg egy évvel korábban ugyanekkor csak 87,86 millió dollár nyereségről számolhattak be. A működési nyereség azonban a konszenzus által előre jósolt 219,67 millió dollár helyett 201,29 millió dollárra esett.

Az eladások értéke minimális mértékben csökkentek. A mobiltelefon üzletág a Nokia, a Motorola és a Samsung Electronics mögött helyezkedik el a rangsorban - 0,4%-os működési veszteségről számoltak be innen, míg tavaly még 8,1%-os növekedést jelentettek. A három hónapos időszak alatt összesen 15,6 millió készüléket szállítottak le, 4,6 millióval többet, mint egy évvel korábban, de kevesebbet, mint az októbertől decemberig tartó, ezt megelőző időszakban.

Ami az LCD panelek üzletágat illeti, ott sokkal jobb a helyzet. Az LG és a Philips Electronics közös vállalata, az LG.Philips LCD, melyből 38 százaléknyi részesedéssel rendelkezik az LG. Ez segített a cég pénzügyi helyzetén, hiszen az LCD manapság virágkorát éli. Az előző évi 83,43 millió dolláros veszteség után most 50,69 millió dolláros veszteséget sikerült elkönyvelni, ám várhatóan az alacsony árrések miatt lelassíthatják majd a növekedést.

Az LG plazma televízió gyártó részlege is 22%-os növekedést ért el. Reményeik szerint a jelenlegi második helyről jövőre a világ első számú plazmagyártójává léphetnek majd elő, elorozva a piac egyharmadát birtokló Panasonictól a vezető szerepet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.