Hirdetés
. Hirdetés

Nyílt forráskód és multikulturalitás

|

A Red Hat támogatási és fejlesztési központot nyitott meg Szerbiában. A létesítményt az IBM-mel közösen hozták létre.

Hirdetés

A Red Hat tervei szerint az új központ támogatási, fejlesztési és oktatási szolgáltatásokat nyújt a vállalat délkelet-európai ügyfeleinek, partnereinek és fejlesztőinek. Az IBM a központ rendelkezésére bocsátja technológiáit és tudástárát, hogy az a jövőben támogassa az IBM nyílt forráskódú termékeit is. A két vállalat arra is számít, hogy a központ nagyban hozzájárul a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztéséhez és alkalmazásához Szerbiában, lendületet ad a különböző tudományágakban végzett oktatási tevékenységeknek az IT-innováció segítségével, és csökkenti a digitális szakadékot olyan programok kidolgozásával, amelyek támogatják a digitális írástudás fejlesztését iskolákban és az alacsony jövedelmű közösségekben.

A helyszín, vagyis Vrsac városa infrastruktúrát és ingatlant biztosított a központ létrehozásához. A Red Hat közleménye szerint a vállalat a környék infrastruktúrája, elhelyezkedése, valamint a több etnikumú és a multikulturális környezet miatt választotta a várost a központ megnyitásához. Vonzó volt továbbá az a növekedési potenciál, amelyet a szerb piac és a szomszédos régiók jelentenek - áll a Red Hat közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.