Hirdetés
. Hirdetés

Nyitrai az európai széles sávról

|

Az infokommunikációért felelős államtitkár a magyar soros EU-elnökség képviseletében munkaebéden tárgyalt a Brit Kereskedelmi Kamara képviselőivel Brüsszelben - tájékoztatott az NFM. Az államtitkár a soros elnökség prioritásait ismertetve jelezte: Magyarország a párbeszéd és a konszenzuskeresés útját járja a távközlés területén.

Hirdetés

Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy szerinte gyors és átgondolt döntéseket kell hozni annak érdekében, hogy Európa az információs kor technológiai változásainak ne elszenvedője, hanem alakítója és haszonélvezője legyen. Hozzátette: Európa versenyképességének megőrzésében és gazdasági fellendülésének biztosításában kulcsszerepet játszik az infokommunikációs szektor.

A magyar soros elnökség jogalkotási prioritásai közé tartozik az európai Digitális Menetrendhez igazodva a széles sáv elterjedésének ösztönzése, melynek egyik eszköze a közös frekvencia-stratégia megalkotása - olvasható az NFM közleményében, amely szerint a magyar EU-elnökség sikeressége nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy Európa polgárai minél nagyobb számban, minél nagyobb területen, egyre olcsóbb és egyre fejlettebb távközlési és informatikai szolgáltatásokhoz jussanak mind az állami, mind a piaci oldalon.

Ez azt jelenti, hogy a mai világban egyre meghatározóbb digitális szolgáltatások minden polgár életének a részévé válnak majd és mindezt teszik bárhol Európában: otthon, a munkahelyen, a vonaton de akár a hegyekben síelés közben is. Ebben nagy szerepe lehet a magyar EU-elnökségnek - idézi a szombaton kiadott közlemény Nyitrait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.