Hirdetés
. Hirdetés

Nyitva a Sötét Csillag

|

A Sun Microsystems nyílt forráskódúvá teszi az online játékokhoz készült Darkstar Projekt kiszolgálóplatformot.

Hirdetés

A Sun Microsystems a San Franciscóban megrendezett 2007-es Games Development Conference játékfejlesztői fórumon ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy a jelentkezők előtt nyitva áll a Darkstar Playground nevű kezdeményezés is, amivel a fejlesztők különféle, egyetlen kiszolgálóplatformról felügyelt játékokat hozhatnak létre. A Darkstar technológia nyílt forráskódúvá tételével a Sun kiszélesíti a piaci lehetőségeket az online játékfejlesztők előtt, akiknek a cég szerint ezután nem kell bajlódniuk a vállalati szintű kiszolgálóoldali megoldások kifejlesztésével, így fő tevékenységükre, a játékfejlesztésre koncentrálhatnak.

A Darkstar Projekt új változata egyszerűsített programozási felülettel rendelkezik, és tartalmazza a más gyártók bővítményeibe való beillesztéshez a beépülő API-kat, valamint a méretezhetőséghez, az erőteljes teljesítményhez és a hibamentes működéshez szükséges egyéb fejlesztéseket is. A GPL licencelésű forráskódot néhány hónapon belül elérhetővé teszik, a cég ezzel kapcsolatban további részleteket a május 9-én szintén San Franciscóban megrendezendő Sun JavaOne konferencián tesz közzé.

mpk20_01.jpg
MPK20: a Sun virtuális munkakörnyezete

A Darkstar Projekt legfrissebb verziójával párhuzamosan a Sun elindította a Darkstar Playground nevű kezdeményezést is, amelynek keretei között az arra jogosultak hozzáférhetnek a Sun által üzemeltetett kiszolgáló erőforrásokhoz, és ingyenesen elkezdhetik saját online játékaik fejlesztését. A Darkstar Playgorundban való részvétel iránt érdeklődő fejlesztők a www.projectdarkstar.com webhelyen szerezhetnek további információkat. A Playground a májusi JavaOne konferencián élőben is bemutatkozik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.