Hirdetés
. Hirdetés

Nyugat-Európában nem kell a PC

|

Az első negyedévben 20,5 százalékkal zuhantak az eladások.

Hirdetés

Az eddig is ismert volt, hogy a PC-s iparág nem teljesít valami jól, sőt, lejtmenetben van. A legtöbben azért fokozatos javulást reméltek, de úgy tűnik, hogy erre tovább kell várni. Az első negyedéves eredmények mindig eleve gyengébbek, azonban ezúttal fokozottan érvényes volt ez a trend. 

A Gartner legújabb jelentése szerint elég nagy kárt szenvedett a szektor, amely az ötödét vesztette el mindössze három hónap alatt. Ez elég sokkolóan hangzik, ugyanis Nyugat-Európában a PC-k eladásai 20,5 százalékkal zuhantak az idei év elején. Az Acer és a HP 30-30 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, így az Apple és a Lenovo hiába tudtak javítani az értékesítési számaikon, összességében jelentősen negatív a változás. 

Kategóriákra bontva: a mobil PC-k eladásai 24,6 százalékot estek, míg az asztali változatokból 13,8 százalékkal vettünk kevesebbet. A professzionális felhasználásra szánt gépekből 17,2 százalékkal kellett kevesebb. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.