Hirdetés
. Hirdetés

Office és SharePoint 2010: jön a publikus béta

|

Novemberben érkezik az Office 2010, a SharePoint Server 2010, a Project 2010 és a Visio 2010 első nyilvános tesztverziója.

Hirdetés

A Los Angelesben megrendezett SharePoint 2009 Conference rendezvényen Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója bejelentette, hogy novemberben elérhető lesz az Office 2010, a SharePoint Server 2010, a Project 2010 és a Visio 2010 első publikus bétája, amelyet bárki tesztelhet majd.

Bár a redmondi szoftvercég első embere a beszédében a legtöbb időt a SharePoint Server 2010 csoportmunka megoldásnak szentelte, előadása alapján nem véletlen, hogy a megoldások első nyilvános tesztverziói egy időben érkeznek majd. A SharePoint ugyanis minden eddiginél szorosabban integrálva lesz az irodai programcsomaggal, valamint a Visio és a Projekt alkalmazásokkal, amelynek hatására nemcsak helyérzékeny szalagot kap, de az Office gomb helyére kerülő Backstage menüben is több utasítást lehet majd kiadni a megosztott dokumentumok számára, sőt akár az állományok egész életciklusát végig lehet majd követni.

A legfontosabb kiadás
Steve Ballmer ennek kapcsán kiemelte, hogy talán a SharePoint történetének legfontosabb kiadása készül jelenleg a Microsoft gondozásában, amely több területen is segíti majd a vállalatokat, hogy javítsák üzleti hatékonyságukat. Talán a legfontosabb, hogy az adatok teljes mértékben szinkronban lesznek a céges SharePoint oldal, a vállalat infrastruktúrán belül lévő adatbázisok és az Office 2010 alkalmazásai között, ahol a végfelhasználók akár az SQL szerveren lévő adatokat is szerkeszthetik majd.

Sőt mivel a Microsoft tapasztalatai szerint a felhasználók előszeretettel csinosítgatják a SharePoint oldalaikat, ezért a 2010-es kiadásban még jobban cicomázhatják azokat, akár dinamikus Silverlight alkalmazásokat is beszúrva. Sőt a rendszergazdák teljesen a vállalat igényeire szabhatják a céges oldalaikat, mivel a SharePoint Server 2010-et komoly Visual Studio támogatással, és LINQ adatbázisok konfigurálásával is ellátták.

Ezen felül Steve Ballmer előadása alapján a felületen belül lehetőségük lesz a felhasználóknak közösségi címkézésre (Social tagging), és a Visio és Projekt állományok megtekintésére úgy, hogy annak nem feltétele a kliensoldali alkalmazás.  A konferencián elmondottak alapján végül a Microsoft által hosztolt formában is elérhető lesz a SharePoint Server 2010.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.