Hirdetés
. Hirdetés

Okosodik a Motorola

|

A cég nemcsak fejleszt, meg is vásárolja az észt: a Good Technology mobil e-mail szoftvert gyárt okostelefonokra, például a symbianos Nokiákra.

Hirdetés

A Motorola múlt héten pénteken jelentette be, hogy megvásárolja a mobil e-mail megoldásairól ismert Good Technologyt. A Motorola a felvásárlástól azt reméli, hogy a mobil alkalmazásokat használó ügyfeleknek vállalati szintű biztonsági és menedzsment megoldásokat tud majd eladni. Ugyanakkor arra is használhatja a felvásárlást, hogy a konkurens mobilcégekre ráerőszakolja ezt a népszerű technológiát, melyet a Motorola Q okostelefonja mellett a Nokia, a HP, a Samsung, a Symbol Technologies (amit a Motorola szeptemberben vásárolt meg) és a High Tech Computer használ.

A Good jelenlegi zászlóshajói a Good Mobile Messaging (az itthon is elérhető szolgáltatást a Computerworld 44. számában mutattuk be, Levelezés a tenyérben címmel, a 26. oldalon), a Good Mobile Intranet és a Good Mobile Defense alkalmazások. A szoftvereknek hála az alkalmazottak okostelefonjai a vállalati hálózatokhoz csatlakoznak, az IBM Lotus Domino és a Microsoft Exchange platformjain működnek. A Dell, Electronic Data Systems vagy a Visa International Service Association cégek használják vezetéknélküli kommunikációjuk lebonyolítására a Good a Palm, a Symbian vagy a Windows Mobile operációs rendszerein működő alkalmazásait.

A Motorola szóvivője, Juli Burda szerint a jövőben a Good Technology alkalmazásait változatlanul használhatja a többi cég is. A Good Technology is igyekezett megnyugtatni ügyfeleit, hogy a már eladott szoftverlicencek továbbra is érvényesek maradnak. A sajtóközleményből nem derült ki, hogy a Motorola mennyit fizetett a Good Technologyért, csupán annyi ismeretes, hogy a tranzakció 2007 elején zárul le, és hogy a 470 Good alkalmazottnak továbbra is lesz munkája.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.