Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbban mobilozhatunk három év múlva

|

Az NHH csütörtöki határozattervezete alapján 2009-ig 40-50 százalékkal csökkennének a nagykeresekdelmi mobil hívásvégződtetési díjak.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) saját, a mobilszolgáltatókkal közösen kialakított költségmodellje segítségével számította ki azokat a hívásvégződtetési díjakat, melyek a reális, költségalapú árat képviselik. Pataki Dániel, az NHH elnöke szerint a költségalapú ár nemcsak a szolgáltató költségeit fedezi, hanem ésszerű hasznot is biztosít.

A hatóság számításai szerint a határozat hatálybalépésétől (ami várhatóan 2007. január elseje lesz) 2007. december 31-ig a Magyar Telekom (T-Mobile) végződtetési díja 27,17 forintról 23,17 forintra, a Pannon díja 29,44 forintról 24,44 forintra, míg a Vodafone díja 32,61 forintról 26,16 forintra csökkenne. A díjcsökkentés második szakaszában (2008. január 1-től 2008. december 31-ig) a Magyar Telekom végződtetési díja 19,75 forintra, a Pannon díja 20,29 forintra, míg a Vodafone díja 20,99 forintra csökken majd. 2009 elejétől pedig egységesen 16,84 forint lenne a végződtetési díj.

A mobilszolgáltatókkal a sajtótájékoztató előtt ismertették a határozattervezetet, azt nekik még nem kötelező elfogadniuk, az egyeztetések várhatóan év végéig tartanak. Az biztos, hogy a hívásvégződtetési díjak csökkenni fognak, egyedül a csökkenés mértéke változhat még. Az alacsonyabb hívásvégződtetési díjak alacsonyabb lakossági mobiltarifákat is eredményeznek, így 2009-től a 20 forint körüli belföldi percdíj általános lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.