Hirdetés
. Hirdetés

Önálló, független vállalattá vált a GE HealthCare, megkezdődött a kereskedés a Nasdaq-on

|

A GE HealthCare kivált a General Electric (GE) vállalatból és önálló, tőzsdei vállalatként "GEHC" ticker-szimbólum alatt megkezdte a kereskedést a Nasdaq-on.

Hirdetés

A GE HealthCare (Nasdaq: GEHC) bejelentette, hogy az átalakulást követően lezárult a GE-ből (NYSE: GE) történő kiválási folyamat és önálló, Nasdaq-on bejegyzett vállalatként (Nasdaq: GEHC) kezdi meg a kereskedést. A GE HealthCare az első cég Wisconsin államban, amely távoli eléréssel kongatja meg a Nasdaq tőzsdei harangját a vállalat egyik, Waukeshaban lévő gyárából. A vezetőségéhez személyesen és virtuálisan is a világ minden részéről csatlakoztak kollégák.

"Ez a nap hihetetlenül izgalmas a GE HealthCare számára, hiszen önálló, független vállalattá válunk új fejezetet nyitva meg a vállalat történetében, amellyel tovább erősítjük a személyre szabott orvoslás terén betöltött szerepünket" - mondta Peter Arduini, a GE HealthCare elnök-vezérigazgatója. "Egy valódi iparági átalakulás küszöbén állunk, mivel a digitális innováció átformálja a páciensek és a szolgáltatók élményeit, akiknek egyre nagyobb szükségük van a célzottabb, összekapcsoltabb és hatékonyabb ellátásra. A GE HealthCare munkatársai világszerte elkötelezettek amellett, hogy egy olyan világot teremtsünk, ahol az egészségügynek nincsenek korlátai. Készen állunk arra, hogy az előttünk álló években a betegek, ügyfeleink és a részvényesek szolgálatára álljunk."

Hirdetés

A GE HealthCare több mint 160 országban van jelen, és világszerte körülbelül 51 000 alkalmazottat foglalkoztat, akik munkájukkal évente több mint 1 milliárd beteget támogatnak. A vállalat éves szinten több mint 1 milliárd dollárt fektet be kutatás-fejlesztésekbe, és a négy üzleti szegmensében - képalkotó diagnosztika, ultrahang, betegfigyelő berendezések és molekuláris diagnosztika - telepített több mint 4 millió egészségügyi berendezése révén hozzávetőleg 18 milliárd dollár bevételt generál.

A GE HealthCare magyarországi jelenléte európai viszonylatban is meghatározó, budapesti, szegedi és pátyi telephelyein kimagasló eredményeket érnek el a magasan képzett, innovatív mérnökei.

"Több száz magyarországi munkatársunk irodáinkból és otthonukból online követte figyelemmel a GE HealthCare önálló vállalatként tett első lépését, a Nasdaq tőzsdei kereskedés megnyitását jelző harangszó megkongatását. A 100 éves múltra visszatekintő technológiánkra és digitális megoldásainkra építve kollégáink készen állnak arra, hogy szaktudásukkal a jövőben is segítsék az egészségügyben dolgozókat, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhassanak" - mondta Vámos Tamás, a GE HealthCare ügyvezető igazgatója.

"Szoros együttműködésben dolgozunk magyar tudományos, klinikai és ipari intézményekkel, ezzel is növelve hazánk részvételi arányát a globális egészségügyi kutatás, fejlesztés és termékgyártás terén. Büszkék vagyunk a hazai kutatás-fejlesztési és adat kutató csapataink GE HealthCare-en belül betöltött szerepére, a globálisan és lokálisan elért eredményeinkre. A magyar kutatók, fejlesztők és klinikai szakemberek innovatív képességeit jól bizonyítja, hogy a vállalat egyik legnagyobb Data Science csapata is Magyarországon található, akik a Mesterséges Intelligencia és Mély Tanulási (Deep Learning) technológiát alkalmazva segítik a gyorsabb és hatékonyabb diagnosztikai, kezelési és betegellátási megoldások megvalósítását" - tette hozzá Ferenczi Lehel, a GE HealthCare Adat és Analitikai Igazgatója.

Az innovatív fejlesztések, a közép- és kelet-európai régió értékesítési és szerviz feladatainak ellátása mellett a budapesti központ nyújtja a GE HealthCare EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió részére a szolgáltatóközponthoz tartozó feladatokat, mint például a pénzügyi szolgáltatások, ügyfélszolgálat, belső értékesítés és egyéb adminisztratív feladatok. A Pátyon található Regionális Szervíz és Felújítási Központban orvosi berendezések javításával, felújításával és újrahasznosítással foglalkoznak. Magyar szakembereik helyben javítják az európai régióból érkező GE HealthCare orvosi készülékek széles skáláját. A régió egészségügyi intézményeit támogató szervizmérnökök szakmai tudására épülve Budapesten működik a GE HealthCare Európai Tréning Központja, amely évente több száz mérnök képzését teszi lehetővé.

A Vállalat globálisan arra számít, hogy megcélzott piacai a 2021-es 84 milliárd dollárról 2025-re 102 milliárd dollárra bővülnek. A bővülés jelentős lehetőségeket kínál a növekedésre és a vállalat a személyre szabott orvoslás stratégiájának. A személyre szabott orvoslás elengedhetetlen része, hogy pontosan és biztonságosan integrálja a képalkotó diagnosztikai, laboratóriumi és patológiai leletekből, genomikai adatokból és egyéb forrásokból származó páciensadatokat, amelyeket aztán mesterséges intelligencia segítségével elemeznek a GE HealtCare szakértői a vállalat Edison platformján és digitális alkalmazásain. A személyre szabott orvoslás révén az egészségügyi dolgozók olyan új tudáshoz nyernek hozzáférést, amelyek elősegítik a betegségek diagnosztizálását és a legmegfelelőbb kezelési terv meghatározását, annak érdekében, hogy a páciensek számára lehető legjobb kezelési eredményt biztosíthassák.

A GE HealthCare kiválása úgy valósult meg, hogy a GE a GE HealthCare forgalomban lévő részvényeinek legalább 80,1%-át arányosan elosztotta a GE részvényesei között. A GE megtartotta a GE HealthCare törzsrészvényeinek körülbelül 19,9%-át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.