Hirdetés
. Hirdetés

Önkormányzatoknál erősít a Libra

|

A VT-Soft önkormányzati megoldásához kapcsolódó üzletágával a Libra Szoftver harmincnál több önkormányzat és költségvetési intézmény ügyviteli rendszerének szolgáltatását vette át.

Hirdetés

A két nagy múltú, hazai szoftvergyártó október közepén állapodott meg az üzletág adás-vételéről. A VT-Soft által 2001 óta fejlesztett CORSO integrált ügyviteli megoldást jelenleg 33 önkormányzat és költségvetési intézmény használja, de a Libra a felhasználószám bővítését tervezi. Ez a jelenlegi gazdasági környezetben komoly kihívást jelenthet, különösen a forráshiánnyal küzdő önkormányzati piacon.


- Ellentmondásnak tűnhet, de mi éppen ebben látjuk a lehetőséget - fogalmazott ifj. Faur Kálmán, a Libra Szoftver Zrt. vezérigazgató-helyettese. - Az elmúlt egy évben a Libra vállalatirányítási megoldásunkra épülő projektjeink száma 30 százalékkal nőtt olyan szervezetek körében, amelyek a korábbinál költséghatékonyabb megoldást kerestek. Ha a CORSO-nál is sikerül hasonlóan jó ár-érték arányt kialakítanunk, akkor a racionalizálást célként kitűző önkormányzatoknál jó esélyünk lehet - tette hozzá.

A vezérigazgató-helyettes hozzátette, hogy a VT-Soft önkormányzati üzletágának átvételével a Libra célja nem a piacra kívánta bevásárolni magát, hogy azután a CORSO-t saját rendszereire cserélje. Egy korrekt, üzembiztos rendszer lecserélése sem a felhasználó, sem a szállító érdekeit nem szolgálná jól.

- Nemcsak a CORSO-t tartjuk meg, hanem az ügyviteli megoldás eredeti fejlesztői-tanácsadói csapatát is - mondta ifj. Faur Kálmán. - Az új rendszert portfóliónkba illesztjük, és funkcionalitását az elmúlt 25 évben felhalmozott szakértelmünk hozzáadásával továbbővítsük.

A Librával között megállapodás a VT-Soft részéről nem nevezhető váratlan lépésnek. A céget tavaly májusban felvásárló, lengyel TETA csoport ugyanis bejelentette, hogy a továbbiakban a VT-Soft fő tevékenységére, a HR és bérszámfejtő rendszerek fejlesztésére fog összpontosítani.

- Ebbe a stratégiába illeszkedik az önkormányzati ügyviteli üzletág értékesítése, amely időben egybeesik legújabb HRM-fejlesztésünk, a Constellation piaci bevezetésével - mutatott rá Juliusz Zukowski, a VT-Soft ügyvezetője.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.