Hirdetés
. Hirdetés

Online anyatejes projekt nyert az IBM versenyében

|

Az IBM nemrégiben megrendezett programozóversenyének győztese egy olyan megoldás, amelynek révén az intereten könnyen egymásra találhatnak az anyatejet kereső és felajánló anyukák.

Hirdetés

Az IBM hetedik alkalommal rendezte meg novemberben az egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló 48 órás programozóversenyét, amelynek idén a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara biztosított helyszínt. 

A múlt héten lezajlott az eredményhirdetés is: e szerint a győztes az A-Team csapat munkája lett. Fejlesztésüket hamarosan az anyukák is használhatják az anyatejmisszio.hu oldalon.

A húsz csapat részvételével zajló verseny idei újdonsága volt, hogy a versenyzőknek hétköznapi, gyakorlati problémákra kellett megoldást találniuk. A szervezők non-profit intézményeket kérdeztek meg, milyen informatikai nehézségekkel küzdenek, hogyan segíthetnének rajtuk a bajnokságra jelentkező fiatal tehetségek.

Így találták meg a szervezők a Családvár Alapítványt, amely kismamák számára működtet anyatej-közvetítő szolgálatot. A versenyzőknek ehhez kapcsolódóan egy olyan online alkalmazás fejlesztése volt a feladata, amellyel az anyatejet kereső és kínáló kismamák egyszerűen és gyorsan találhatnak egymásra. A fejlesztés során kizárólag open source és egyéb ingyenes szoftvereket használhattak a versenyzők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.