Hirdetés
. Hirdetés

Ördögi: a ManUtd azeri telekom céggel szövetkezett

|

A világ egyik legnagyobb sportvállalkozása, a Manchester United aláírta az első olyan szponzorációs szerződését, amelynek értelmében a korábbi szovjet birodalom egyik utódállamából származó cég támogatja az Old Trefford-i Álmok Színházának társulatát.

Hirdetés

Az angol Premier League élcsapata, a Manchester United az azeri Bakcell telekommunikációs vállalattal kötött szponzori szerződést. A három évre szóló megállapodás annak köszönhető, hogy a 19-szeres bajnokcsapat nem csak a hazájában, hanem szerte a világon – Azerbajdzsánban is – hatalmas rajongótábornak örvend. Már a csapat neve világmárka lett, amelyet a klub globális kereskedelmi expanziójához olyan eredményesen használ fel, hogy más sportvállalkozások is igyekeznek lemásolni a módszereit.

A Bakcell fogja közvetíteni Azerbajdzsánban a klub saját tévécsatornájának (MUTV) műsorát, és a mobilszolgáltatásaira előfizetők pedig videoösszefoglalókat és klubhíreket kaphatnak a telefonjukra.

„Ez az új megállapodás egy újabb ’első’ lépés a Manchester United számára, s abban az értelemben is egyedi, hogy az országban mással nincs szerződéses kapcsolatunk” – mondta Richard Arnold a klub kereskedelmi igazgatója.

A vörös ördögöknek 659 millió drukkere van globálisan egy idei felmérés szerint, akik közül 1,68 milliónyian az összesen 9 milliós Azerbajdzsánban élnek.

Talán nem meglepő, hogy a Bakcell vezérigazgatója, Richard Shearer szintén angol, ami a kötődést megmagyarázza, s azt is, hogy a klub honalapján miért jelentette ki, hogy az elsőszámú azeri mobilcég a „világon első” Manchester Uniteddel lépett kapcsolatba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.