Hirdetés
. Hirdetés

Óriási beruházásra készül az AMD

|

Az Advanced Micro Devices két és fél milliárd dolláros beruházást hajt végre Németországban, Drezdában található gyártóüzemében annak érdekében, hogy lépést tarthasson a rohamosan növekvő kereslettel.

Hirdetés

A pénz nagy részéből olyan új felszereléseket vásárolnak, amelyek a már meglévő Fab 30-as üzem fejlesztését célozzák meg. Így történik majd meg a 200-ról 300 mm-es lapkafeldolgozásra történő átállás is. A nagyobb méretű szilícium ostyákból több mint kétszer annyi chip állítható elő.

További fejlesztésekre kerül sor a már 300 mm-es technológiával dolgozó Fab 36-os üzemben is, amit egy új "tiszta szobával" is bővítenek, ahol a végső tesztelési fázis zajlik majd.

Jelenleg az Intel még mindig vezető szerepet tölt be a processzorok piacán, ám az AMD az elmúlt néhány negyedévben folyamatosan növeli a részesedését. Ez különösen az alsó kategóriás szerverek szegmensére igaz, ahol a 64 bites Opteron processzorok tarolnak. A kereslet pedig várhatóan tovább növekszik.

Az AMD már korábban is bejelentett egy 2,4 milliárd dolláros beruházást Fab 36-os gyárára, amit az elkövetkezendő három évben valósítanának meg, így az összes, fejlesztésre szánt összeg már majdnem eléri az öt milliárd dollárt. Ennek egy részét azonban a németországi kormány teremti elő.

A drezdai gyárban várhatóan 2007. második felében állnak le teljesen a 200 mm-es lapkák feldolgozásával. Nagyjából ekkorra indulhat el a Fab 30-os üzemben a 300 mm-es technológia használata. A teljes kapacitást 2008. végére szeretnék elérni, s így egy hónap alatt 45 ezer szilícium ostytát lesznek képesek itt feldolgozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.