Hirdetés
. Hirdetés

Óriási profitnövekedés az Apple-nél

|

A legutóbbi negyedévben 47 százalékkal nőtt az Apple nyeresége a bővülő iPhone és Macintosh eladásoknak köszönhetően. A cég így kiugró eredménnyel zárja az egész évet is, miközben a versenytársak jelentős része éppen csak a felszínen tudott maradni.

Hirdetés

Bár a Google és más IT cégek is erős eredményekről és javuló kilátásokról számoltak be az elmúlt időszakban, és így a szektor egésze optimistább lett, de egyik cég sem szárnyalta túl a várakozásokat olyan mértékben, mint az Apple ? írta a Financial Times.

A vállalat ellenállt a fogyasztói cikkek piacán tapasztalható visszaesésnek: az iPhone eladások 7, a Macintosh számítógépek eladásai pedig 17 százalékkal növekedtek az Apple szeptember 26-án zárult negyedik üzleti negyedévében.

A cég nyeresége rekordösszeget, 1,67 milliárd dollárt, azaz részvényenként 1,82 dollárt ért el, ami jelentősen meghaladja a Wall Street által várt 1,42 dollárt. A cég forgalma ebben az időszakban 9,87 milliárd dollár volt, ami az egy évvel korábbihoz képest 25 százalékos növekedést jelent. A zárás utáni kereskedésben az Apple részvényeinek értéke 6 százalékkal nőtt, és ezzel rekordmagasságba, 207 dollárra emelkedett.

Marad a lendület
Az elemzők szerint nem várható, hogy a közeljövőben lassítana az Apple, amelynek az éves nyeresége 18 százalékkal, 5,7 milliárd dollárra emelkedett. Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója szerint az első negyedéves forgalom várhatóan 11,3-11,6 milliárd dollár között lesz, míg a részvényenkénti profit 1,70-1,78 dollár lehet az Apple számára is a legjobb időszakot jelentő karácsonyi szezonban ? adta hírül a Bloomberg.

A cég október végén dobja piacra az iPhone-t Kínában. A világ más tájain, így az Egyesült Királyságban is újabb mobilszolgáltatókkal lépett szövetségre; ezzel már a világ 80 országában kínálja a telefont.

Az iPhone sikerének köszönhetően az Apple egyéb termékei iránt is megnövekedett a kereslet. A következő hetekben várható, hogy bemutatják az új asztali és hordozható számítógépeket, és megpróbálják növelni a részesedésüket a Microsoft 7 operációs rendszer megjelenése miatt kiváró vásárlók körében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.