Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország betiltja a kriptovaluták belső használatát

|

Anton Tkacsev szerint az átlagos felhasználókat megakadályozzák a kereskedésben.

Hirdetés

A kriptovaluták belső forgalmát hamarosan "teljesen betiltják" Oroszországban - mondta Anton Tkacsev, az Állami Duma információs politikával, információs technológiákkal és kommunikációval foglalkozó bizottságának helyettes vezetője a Parlamentskaya Gazeta hírügynökségnek adott e heti interjújában.

Bár a kriptovaluták legálisak Oroszországban, használatuk korlátozott és nem kellően szabályozott, aminek módosításán a hatóságok dolgoznak már a képviselő szerint.

Tkacsev kifejtette, hogy a kriptotörvények tervezett módosításai értelmében az átlag orosz felhasználók nem használhatnak majd kriptovalutákat az országon belüli vásárlásra. Azt nem részletezte, hogy ezek a módosítások mikor léphetnek hatályba.

Az orosz vállalkozásoknak viszont lehetővé kell tenni, hogy kriptotranzakciókat bonyolítsanak, mondta Tkacsev, különösen az Ukrajnával kapcsolatos nyugati szankciók közepette, amelyek gyakorlatilag elvágták Oroszországot a nyugati pénzügyi rendszertől. Megjegyezte, hogy az ország központi bankja és az ipari és kereskedelmi minisztérium már kifejlesztett egy eszközt a határokon átnyúló fizetések lebonyolítására. A rendszert jelenleg tesztelik, és várhatóan néhány hónapon belül bevezetik.

Hirdetés

"Amint a tesztelés befejeződik, a kormányzat hivatalosan is képes lesz kriptovalutában lebonyolítani a tranzakciókat" - mondta, megjegyezve, hogy az orosz vállalkozások választhatnak majd, hogy külföldi partnereiknek kriptovalutában vagy digitális rubelben fizetnek.

"A digitális rubelt jelenleg csak az országon belül használjuk, eddig nem voltak határokon átnyúló tranzakciók... A digitális rubel azonban lehetővé teszi, hogy közvetítő pénzügyi szervezetek nélkül bonyolítsanak le tranzakciókat", megoldva ezzel a szankciók közepette a nemzetközi elszámolások problémáját - magyarázta.

"A kriptovaluták segítségével kereskedő cégek nincsenek kitéve a szankciós nyomásnak, mert a fizetések nyomon követése sokkal nehezebbé válik" - mondta Tkacsev.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.