Hirdetés
. Hirdetés

Összeállt az IBM és az AMD, az Intel megint nem örül

|

Az IBM és az AMD fejlesztési együttműködést kötött. Egy ilyen erős szövetségessel az oldalán a lapkagyártó még inkább lépéselőnybe kerülhet az Intellel szemben.

Hirdetés

Az IBM és az AMD a nagyteljesítményű számítástechnikát és a mesterséges inteligencia alkalmazásokat szolgáló együttműködést tervez a biztonság, a nyílt forrású szoftverek, a szabványok és az architektúrák területén. A két cég közötti partnerség várhatólag megerősíti az AMD pozícióit a hibrid felhős környezetekben, és az adatközpontoknál is kiemelt szerephez juttatja a gyártót.

Hirdetés

Az AMD legutóbbi beszámolója azt mutatta, hogy a cég egyre hátrébb szorítja az Intelt az adatközpont- és a felhő alapú megoldások piacán. A gyártó lendületét mutatja, hogy az Enterprise, Embedded and Semi-Custom szegmensben a harmadik negyedévben 1,13 milliárd dolláros bevételt produkált, ami 116 százalékos javulás az előző évhez, és 101 százalékos az előző negyedévhez képest.

Az AMD és az IBM kapcsolata nem teljesen új keletű, legalábbis más formában már van kapcsolódási pont: az AMD technológiai főnöke, Mark Papermaster például korábban az IBM-nél dolgozott hasonló pozícióban. A két céget ezenkívül szoros szálak fűzik a GlobalFoundrieshez, amely AMD-lapkákat gyártott, amikor az AMD 2009-ben kiszervezte a szílíciumlapkák előállítását, 2014-ben pedig megvásárolta az IBM processzoros üzletágát.

Az együttműködés részeként az AMD és az IBM olyan magas biztonságú számítógépes megoldást fog közösen fejleszteni, amely a virtuális gépeken futva hardverszinten titkosítja az adatokat. A két óriáscég ezenkívül azt is megvizsgálja, miként tudná felgyorsítani a HPC és mesterséges intelligencia munkákat az államilag szabályozott iparágakban és a hibrid felhős alkalmazásokban

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.