Hirdetés
. Hirdetés

Összeolvadna a Nokia és a Siemens

|

A Nokia és a Siemens összeolvasztaná telekommunikációs hálózati eszközök üzletágát egy 30 milliárd dolláros megállapodás értelmében.

Hirdetés

A lépésre minden bizonnyal az egyre éleződő árháború miatt szánta el magát a két óriásvállalat. Az elmúlt évtizedben tapasztalt robbanásszerű növekedés is lassulóban van.

Ha az üzletet sikerül megkötni, a világ harmadik legnagyobb hálózati eszközökkel foglalkozó konszernje jöhet létre az Ericsson, valamint a Lucent és Alcatel által közösen formált közös vállalat után. Ez utóbbi kettő nagyjából három hónappal ezelőtt jelentette be összeolvadási szándékát. Hasonló nyomás nehezedik a Motorolára is, amely így a negyedik helyre kerülne.

A hálózati eszközök iparág optikai kábeleket, illetve útválasztókat gyárt és üzemeltet. Bár a Nokia mobiltelefon üzletága nagyon jól teljesít, a mostani megállapodás következtében már hálózati oldalon is tudnak majd szolgáltatásokat nyújtani.

Elemzők már korábban megjósolták, hogy hamarosan több nagy vállalat is összeolvadást kezdeményez a vetélytársakkal, egyúttal betörnek a zártnak hitt piacokra olyan ambíciózus, alacsony árakkal kecsegtető versenytársak, amelyek főként Ázsiából származnak.

Kettejük közül a Siemens van most nehezebb helyzetben, hiszen mobiltelefon üzletágát már korábban eladta a BenQ-nak. Bár a Siemens márkanév azóta is megmaradt, a tajvani BenQ saját névvel jelentkezne hamarosan.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.