Hirdetés
. Hirdetés

Pályázat kis cégek technológiai hátterének fejlesztésére

|

Ismét megnyílik a lehetőség, hogy a magyarországi mikro- és kisvállalkozások uniós és hazai központi források segítségével fejlesszék technológiai hátterüket. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdeti meg a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-Magyarországi Operatív Program e célt szolgáló pályázati konstrukcióit.

Hirdetés

A két programban 2009-re és 2010-re együttvéve 17 milliárd 588 millió forintnyi támogatási összeg pályázható meg, amelyhez a forrásokat 85 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, 15 százalékban a magyar költségvetésből fedezik.

 

És hogy mire fordíthatják az elnyert összegeket a hazai mikro- és kisvállalkozások? Új beruházásokat eredményező technológiai fejlesztést hajthatnak végre belőlük, új, vagy három évnél nem régebbi használt eszközöket vehetnek belőle, valamint megvalósíthatják a vállalkozásuk informatikai fejlesztését hardver és szoftver eszközök beszerzése révén.

A támogatási keret segíti a vállalkozások világhálós megjelenését is, hiszen a honlappal még nem rendelkező vállalkozások esetében a pályázat keretében kötelező tevékenységként jelenik meg a vállalkozás internetes megjelenését szolgáló honlap készítése.

Továbbá kiegészítő tevékenységként lehetőség van támogatás elnyerésére minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetésére és tanúsíttatására is.

A tervek szerint az igényelt támogatás összege minimum egy millió, maximum 20 millió forint lehet, de úgy, hogy az egyes projektre maximálisan nyújtható támogatások mértéke a megvalósítás helyszínétől függően az elszámolható költségek 35-50 százalékát fedezheti (Budapesten ez az arány 25%).

A mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztését célzó pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket és javaslatokat 2009. szeptember 28-án délig várják az NFÜ véleményezésre kialakított partnerségi fórumába, a http://www.nfu.hu/ oldalon, a pályázati kiírások egyeztetése 2009 menüpont alatt. A javaslatok figyelembevételével kialakult végleges pályázati felhívás várhatóan október második felében kerül kiírásra, a pályázatok beadásának lehetősége a tervek szerint novembertől nyílik meg.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.