Hirdetés
. Hirdetés

PayPal-konvertibilis lett Magyarország

|

A vállalat minden csinnadratta nélkül, egy még augusztus 10-én közzétett szabálymódosítási értesítőben közölte, hogy szeptember 14-étől a magyar ügyfelek is fogadhatnak összegeket PayPal számlájukra.

Hirdetés

Az 1998-ban alapított PayPal nagyon rövid idő alatt világelső lett az online fizetési megoldások piacán: ma már több mint 71 millió regisztrált számlát kezel. A titkuk egyszerűen csak az, hogy utolérhetetlenül alacsony költséggel oldják meg a viszonylag kicsi, 1 és 1000 euró közötti összegek továbbítását magánszemélyek és vállalkozások között. A bankszámla-, illetve a hitelkártya-tulajdonosnak mindössze annyi a dolga, hogy regisztrálja magát, és adatai ellenőrzése után már használhatja is a biztonságos, alacsony költségű rendszert. A magánszámlával bíró felhasználók jó eséllyel ezt ingyen tehetik mindaddig, amíg csak vásárolni akarnak.

Ha néha azonban el is adnak ezt-azt, és az így befolyó összegeket is a PayPal révén költik el, akkor a szolgáltatás továbbra is ingyenes számukra. Egyedül az üzleti felhasználók fizetnek maximum három százalék körüli összeget a tranzakciók után. Nem csoda, hogy a PayPal az internetes vásárlások alapvető fizetési módjává vált. A magyarországi felhasználók számára tavaly nyáron vált lehetségessé, hogy fizetésre használhassák a PayPal rendszert és ezzel kulcsot kaptak az eBay-hez.

Ez fog megváltozni szeptember 14-én, amikor is a magyar felhasználók - lengyel és thaiföldi társaikkal együtt - majd fogadhatnak is összegeket PayPal számlájukra. Ez bizonyosan jó hír azoknak, akik a világ legnagyobb online piacterén szeretnének túladni portékájukon, de csak azon hazai e-boltoknak az életében hoz majd változást, akik olyan árréssel dolgoznak, hogy a PayPal fizetés bevezetésének költségeit ki tudják termelni.

Hazánkban a hitelkártyás fizetési mód elterjedésének egyik akadálya az elektronikus áruházakban éppen a bank által lecsippentett jutalék. Mindazonáltal a PayPal nyitásával a hazai kereskedők lehetőséget kapnak arra, hogy az országhatárokon kívülre egyszerűbben értékesíthessék termékeiket a megbízható és olcsó fizetési mód segítségével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.