Hirdetés
. Hirdetés

Pénteken a Microsofté lesz a Nokia

|

Április 25-én zárul le hivatalosan a finn gyártó mobil-üzletágának eladása.

Hirdetés

A tavaly szeptember 3-án bejelentett, 5,4 milliárd eurós tranzakció lezárásához már csak néhány szokásos értékesítési előfeltételt kell rendezni - írja a Nokia hétfőn kiadott közleménye.

Hirdetés

A tranzakció keretében a Nokia megválik hosszú évek óta veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágától és a jövőben kizárólag vezeték nélküli hálózati berendezés üzletágára és meglehetősen terjedelmes távközlési szabadalmi portfoliójának kezelésére összpontosítja tevékenységét.

A Microsoft viszont az üzletnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lép elő Windows mobil operációsrendszer-fejlesztő üzletágának támogatásához.

Az üzlet lezárása után a Nokia várhatóan új elnök-vezérigazgatót nevez ki a Microsofttól átigazolt Stephen Elop helyére, aki viszont visszatér korábbi munkaadójához. A Nokia vezetői posztjára szakértők a hálózati üzletágat nyereségessé tévő Rajeev Surit tartják a legesélyesebb jelöltnek.

 

A Nokia az üzlet lezárását követően hozza nyilvánosságra, mit kíván tenni az értékesítésből befolyt összeggel.

A svéd SME Direkt piackutató vállalat által szakértők körében áprilisban végzett felmérés szerint a Nokia 2,5 milliárd eurót fordíthat osztalékfizetésre 2013-as eredménye után, ami részvényenként 0,60 euró osztaléknak felel meg.

A Nokia nem erősítette meg az osztalékfizetésre vonatkozó értesüléseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.