Hirdetés
. Hirdetés

Pénzügyekben alulmaradt a Google

|

A Google Finance márciusi indulása nagy port kavart, aztán úgy tűnik, hogy a por leülepedett: a régi konkurencia (Yahoo és MSN) pozíciója megingathatatlan.

Hirdetés

A Hitwise jelentése szerint a Yahoo mesggyőzően vezeti az internetes pénzügyi portálokat a maga 34,9 százalékos piaci részesedésével (június 10-i eredmény). A második helyet európai szemmel váratlanul az MSN Money Central kapta 13,67 százalékkal, míg a harmadik dobogós a CNN Money lett 4,50 százalékkal.

A Google teljesen váratlanul csak a 38. helyen végzett, s az összes pénzügyi webes keresés mindössze 0,1 százalékát kapta (a Hitwise jelentés egyébként 988 pénzügyi lapra terjedt ki). Bill Tancer, a Hitwise-tól hozzátette: "bár a Google-nak kiváló szolgáltatásai vannak, beleértve a grafikongyárat, sőt nagyon letisztult a felülete is, ez messze nem elég ahhoz, hogy a pénzügyi lapok között az első helyre kerülhessen".

Tancer meglátása szerint azért nem váltanak a felhasználók, mert ha már egyszer beállították személyes pénzügyi profiljukat (melyre minden lap lehetőséget ad), akkor csak hosszas állítgatás után tudnák ugyanazt kapni egy másik oldaltól is. Így egyszerűen nem váltanak, mert kényelmetlen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.