Hirdetés
. Hirdetés

Peren kívül megegyezhet az FTC és az Intel

|

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Bizottsága két héttel meghosszabbította a chipgyártóval folytatott tárgyalások lezárásának határidejét. Az egyeztetések idejére felfüggesztették a cég ellen folytatott antitröszt pert.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Bizottsága (Federal Trade Commission, FTC) két héttel kitolta az Intellel, a cég trösztgyanús viselkedésével kapcsolatban indított vizsgálata keretében folytatott tárgyalások határidejét. Az FTC eredetileg június 21-én függesztette fel ideiglenesen a vállalat elleni jogi lépéseket; az új megegyezés értelmében a felek augusztus 6-ig tárgyalnak majd az esetleges megegyezéssel kapcsolatos szerződésről.

Az FTC decemberben nyújtott be keresetet az Intel ellen. Az ügynökség vádjai szerint a gyártó domináns piaci helyzetével visszaélve, több mint egy évtizede akadályozza a szabad verseny kialakulását a nemzetközi chip-piacon.

A bizottság szerint az Intel ?szisztematikus kampányt" folytatott annak érdekében, hogy akadályozza a konkurensei megerősödését; korlátozta a vásárlók szabad termékválasztáshoz való jogát és az innovációs törekvéseket is letörte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.