Hirdetés
. Hirdetés

PIN-kód nélkül 15 ezer forintig fizethetünk

|

Ötezerről tizenötezer forintra emelkedik a PIN-kód megadása nélküli érintéses kártyás vásárlások összeghatára április 15-től, hogy minél kevesebbszer kelljen a vevőknek megérinteniük a POS-terminált.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus elleni küzdelem része a készpénzmentes fizetés arányának jelentős növelése, és a fizikai kapcsolatok minimalizálása a fizetések során, olvashatjuk a Pénzügyminisztérium közleményében. Az érintéses kártyás fizetések PIN-kód megadása nélküli értékhatárának 5 ezer forintról 15 ezer forintra emelésével becslések szerint a vásárlásoknak már közel 90 százaléka valósulhat meg POS terminál megérintése nélkül.

A módosítás április 15-én lép életbe, így lesz idejük felkészülni a bankoknak és a kártyatársaságoknak. Ugyanakkor továbbra is él az a biztonságot szolgáló intézkedés, hogy a PIN-kódot időközönként még az érintőkártyás vásárláskor is meg kell adni, amivel az biztosítható, hogy egy ellopott kártyával ne lehessen korlátlanul visszaélni.

Ezért a POS terminál öt PIN-kód nélküli vásárlás után a hatodiknál értékhatártól függetlenül ezután is kérni fogja a kódot, vagy akkor, ha PIN kód nélkül annyit vásároltunk egymás után, hogy annak értéke elérte a 150 eurónak megfelelő összeget.

Ugyancsak jó megoldás a fertőzésveszély minimalizálására az okostelefonnal, vagy okosórával való fizetés, amelynél a rendszer egyáltalán nem kéri a PIN-kódot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.